1515

Stockholmsbörser: SEB stiger på börsen efter vinstlyft

Stockholmsbörsen stiger något under förmiddagen. Vid 11.25-tiden klättrar OMXS-index med 0,1 procent medan det är blandat på de ledande Europabörserna.

Storbanken SEB var först ut bland börsens mest omsatta bolag att bekänna färg i samband med rapportfloden. SEB redovisade en bättre vinst än väntat för andra kvartalet. Aktien stiger med 1,6 procent. Samtidigt lyfter båda aktierna i sektorkollegorna Handelsbanken och Nordea med 1,2 procent.

Telia har på morgonen rapporterat om tunga nedskrivningar i miljardklassen kopplade till verksamheter i Eurasien. Aktien backar 0,5 procent.

Samtidigt vinstvarnade byggjätten Skanska om nära 800 miljoner kronor, kopplat till projekt i USA och i Storbritannien. Skanskas aktie hittas på botten på OMXS30-listan med en nedgång på 5,2 procent.

Astra Zeneca fortsätter att tappa styrka efter spekulationer kring att vd Pascal Soriot överväger att lämna bolaget och gå över till den israeliska konkurrenten Teva Pharmaceutical Industries. Aktien sjunker med 1,7 procent.

Andra bolagsrapportörer för dagen var Nordax, Mycronic och JM.

Nordax och JM levererade båda bättre rörelseresultat än väntat för andra kvartalet. Aktierna backar med 1,1 respektive 4,1 procent.

Mycronics resultat efter skatt för andra kvartalet var klart högre än fjolåret. Aktien rusar med 8,3 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?