Stockholmsbörsen: Xvivo rusar efter emission

Stockholmsbörsen bjöd på röda siffror under fredagens inledande handel när index tyngdes av avskilda utdelningar. Bland vinnarna finns medicinteknikbolaget Xvivo som rusar drygt 13 procent.

Stockholmsbörsen inleder fredagens handel en bit under nollan. När klockan närmade sig tio var det breda OMXSPI-indexet ner 0,5 procent medan OMXS30 backar 0,7 procent.

Index tyngdes av storbanken Nordea som på fredagen handlas exklusive rätt till utdelning och följaktligen backar med omkring 5,7 procent.

Andra storbolag som lyser rött är bland annat kylskåpstillverkaren Dometic som backar 1,7 procent, gruvbolaget Lundin Mining som är ner 1 procent och industridistributören Ahlsell som är faller 1,2 procent.

I andra änden av spektret hittar vi riskkapitalbolaget Ratos som är upp 1,5 procent följt av fastighetsbolaget Balder som stiger 0,9 procent. Mediebolaget MTG är i sin tur upp 0,6 procent i spåren av att bolaget säljer sin verksamhet i Baltikum för omkring 1,1 miljarder kronor.

Bland de lite mindre bolagen rusar Xvivo med drygt 13 procent i spåren av att bolaget på torsdagskvällen meddelat att de genomför en riktad nyemission på maximalt 2.361.408 nya aktier. Teckningskursen uppgår till 76,5 kronor per aktie och är fullt tecknad av Tredje och Fjärde AP-fonden, Norron och Swedbank Robur. Xvivo-aktien handlas för tillfället för omkring 91 kronor per aktie.

Motivet till nyemission är enligt bolaget främst att accelerera ett projekt inom hjärttransplantationer med målet att nå en global marknadsregistrering.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?