1515

Stockholmsbörsen: Vikande kurser i tunn handel

Stockholmsbörsen gick försiktigt nedåt på börsens näst sista handelsdag på året. Med en handelsdag kvar har storbolagsindexet OMXS30 stigit knappt 5 procent för året medan det bredare OMXSPI är upp 7 procent.

Vid torsdagens stängning var OMXS30 ned 0,4 procent till nivån 1.589. Aktier för 9,3 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

Fortsatt stigande basmetallpriser hjälpte Boliden BOL -2,46% Dagens utveckling och SSAB SSAB A -1,1% Dagens utveckling som var upp 0,7 respektive drygt 1 procent. Läkemedelsbolaget Astra Zeneca noterade en uppgång på 0,9 procent.

Ericsson ERIC B -1,4% Dagens utveckling tyngde index med en nedgång på 1,3 procent. Inom verkstad backade SKF, Sandvik, Atlas Copco A och Alfa Laval mellan 0,6 och 1,0 procent.

Volvo steg 0,3 procent efter onsdagens kursreträtt sedan bolaget fått en ny storägare. Geely Holding är även ägare i den kinesiska biltillverkaren Geely Automobile vars aktie noterades 3 procent högre i Hongkong på torsdagen.

Kristyngda H&M HM B -2,64% Dagens utveckling klarade sig väl med en uppgång på 0,3 procent trots att Goldman Sachs varit ute och sänkt riktkursen för klädkedjans aktie till 140 kronor från tidigare 177 kronor. Rekommendationen är fortsatt sälj.

I samma sektor fortsatte Kappahl upp med över 5 procent. Under onsdagen rapporterades att finansmannen Rune Andersson har ökat sitt innehav i Kappahl.

Fingerprint Cards FING B -4,48% Dagens utveckling sjönk 1,4 procent efter att inledningsvis ha varit upp. Merparten av uppgången med start från våren 2015 är därmed utraderad.

Munters avancerade 2,5 procent. Nordea ser efter sommarens kurstapp fortsatt köpläge i fukthanteringsbolaget.

Bland mindre bolag steg Mr Green nästan 5 procent sedan det meddelat att det fått en kasinolicens i Danmark och att det lanserar en tjänst på området på torsdagen.

Dustin har fått en höjd riktkurs av Handelsbanken till 93 kronor från tidigare 87 kronor. Banken uppger att multiplarna för Dustin ser attraktiva ut, givet bolagets strukturella tillväxt och vinstökningsmöjligheter. Aktien svarade med en uppgång på drygt 3 procent.

Invuo, som tidigare hette Seamless, steg knappt 8 procent sedan bolagets dotterbolag Meawallet tecknat ett avtal med Swedbank i Baltikum.

Ett flertal fastighetsbolags preferensaktier handlades utan rätt till utdelning. Däribland finns Klöverns kvartalsvisa utdelning för stamaktierna med 0:10 kronor samt 5 kronor per aktie för preferensaktien. Även Sagax handlades med avskild kvartalsutdelning om 0:50 kronor per D-aktie och preferensaktie.

Talkpool stärktes 13 procent efter att ha fått en order värd cirka 25 miljoner kronor inom lösningar för Internet of Things (IoT). Ordern ska enligt bolagets vd Erik Strömstedt vara betydligt mer lönsam än för koncernsnittet.


Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?