1515
Annons

Stockholmsbörsen: Tung start för Nokia

Stockholmsbörsen backade i den inledande handeln. Klockan 9.15 hade OMXS-index gått ner med 0,2 procent, i linje med utvecklingen på de ledande Europabörserna. Börserna i Asien föll i också i dag.

Nokias aktie sjunker med 4,2 procent, mest bland storbolagen. I går meddelade Nokia att bolaget stämmer Apple för patentintrång. Tidigare i veckan stämde Apple i sin tur två amerikanska bolag som enligt Apple, i maskopi med Nokia, har tilltvingat sig orimliga utbetalningar från Iphonetillverkaren.

Konkurrenten Ericsson faller med 1,4 procent.

Teleoperatören Turkcell, som Telia är delägare i, höjer sin prognos för intäktsökningen 2016. Telia-aktien faller med 0,4 procent.

Skanska säljer återförsäkringsbolaget Scem Reinsurances för motsvarande drygt en halv miljard kronor. Aktien sjunker med 0,7 procent.

Atlas Copco har köpt ett mindre företag i USA, som säljer och installerar tryckluftsprodukter. Aktien backar 0,4 procent.

Några storbolagsaktier stiger. Getinge går upp med 1,0 procent och Astra Zeneca stiger med 0,5 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?