Annons

Stockholmsbörsen: Svag öppning i korten

Europaterminerna pekade ned något inför onsdagens börsöppning, efter en oförändrad tisdag i Stockholm.

Asienbörserna steg, anfört av råvaru- och basmetaller och uppgifter om förbättrad kinesisk prisbild på metaller. Tisdagens svenska storbolagsvinnare Boliden har meddelat ett nytt fynd i sin irländska zinkgruva, och Dustin har rapporterat höjd omsättning men lägre vinst.

Med en halvtimme till öppning var Europaterminerna ned cirka 0,1 procent, och IG:s förhandel indikerade en öppning på minus 0,2 procent för OMXS30.


Nyheter:

* Boliden har hittat mer zink i sin irländska gruva Tara och investerar 44 miljoner euro för att utvinna detta. Livslängden för gruvan förlängs med tre år till 2023, vilket är "positivt men ingen jättegrej" enligt en analytikers kommentar till Nyhetsbyrån Direkt.

* Skanska har fått en order i USA värd 340 miljoner kronor avseende renovering av en 40-våningsskyskrapa på Manhattan.

* Medicinteknikbolaget Nexstims helägda amerikanska dotterbolag har ingått återförsäljaravtal i USA med tre bolag som representanter för Nexstims NBS-system för hjärnkartläggning.´

* Spiffx, verksamt inom optionshandel med sportspelsodds, har tecknat avtal med Cheza Gaming som är en sportbetting- och speloperatör verksam på den afrikanska marknaden.

 

Rapporter:

* Dustins nettoresultat sjönk till 68 från 77 miljoner kronor för det första kvartalet, men it-distributören står fast vid en tidigare prognos om att dess organiska tillväxt i år kommer att överträffa fjolårets. Denna uppgick till 4,4 procent under det första kvartalet, mot 2,5 procent under motsvarande kvartal i fjol.

 

Rekommendationer:

* Barclays inleder bevakning av Volvo med rekommendationen undervikt och riktkursen 94 kronor (tisdagsstängningskurs: 109 kronor).

* Deutsche Bank sänker SSAB till sälj från behåll, men riktkursen höjs till 29 från 28 kronor.

* Morgan Stanley sänker MTG till undervikt från jämvikt

* Bank of America/Merill Lynch sänker Assa Abloy till neutral från köp och Atlas Copco till underperform till neutral, men höjer Alfa Laval till neutral från underperform och ABB till köp från neutral.

* Affärsvärlden ger i årets första nummer sina läsare rådet att köpa Electrolux, Catena, Tethys Oil samt Proact.

 

Dagens omvärldshändelse nummer ett kan Donald Trumps presskonferens klockan 17 anses vara. Bland makrostatistik på agendan syns brittisk industriproduktion i november klockan 10.30, och amerikansk oljelagerstatistik klockan 16.30.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?