ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen: Sting i Getinge

Stockholmsbörsen handlas något högre på torsdagen i likhet med de större Europabörserna som också trevar upp. Förhoppningar om att handelsförhandlingarna mellan USA och Kina ska ge resultat har bidragit till optimism under de senaste handelsdagarna. Samtidigt har ett fortsatt ymnigt flöde av delårsrapporter från bolag på de mindre listorna varit i fokus.

Klockan 14.10 var storbolagsindexet OMXS30 upp 0,2 procent till nivån 1.647. Aktier för 6,2 miljarder kronor hade då bytt ägare via Stockholmsbörsen.

Getinge fortsatte upp med 1,7 procent efter onsdagens avancemang på dryga 6 procent. Berenberg Bank höll på onsdagen en road show med medicinteknikbolaget.

Bland övriga storbolag steg Kinnevik, Tele2 och Ericsson runt 1,5 procent vardera. Volvo avancerade 0,7 procent sedan Dagens Industri rapporterat att "inflytelserika krafter" i bolagets ägarlista åter har börjat verka för att Volvo ska knoppa av affärsområdet Anläggningsmaskiner.

Tyngre gick det för Boliden som handlades ned 2,1 procent. Liknande fall syntes för gruvbolag i övriga Europa. Samtidigt gick Electrolux och vissa verkstadsbolag som SKF och Sandvik relativt svagt.

MTG handlades upp 2,7 procent till 326:60 kronor. Carnegie har höjt rekommendationen till köp från behåll och upprepat riktkursen 365 kronor.

Vid lunchtid släppte Instalco en rapport innehållande ökad lönsamhet som fick installationsbolagets aktie att stiga 5,5 procent.

Solenergiföretaget Midsummer har fått en uppföljningsorder från Asien värd runt 30 miljoner kronor avseende produktionsutrustning. Aktien lyfte 4,3 procent.

Den försäljning av aktier som en grupp större aktieägare i e-handelsbolaget Boozt aviserade på onsdagen skedde till en rabatt om 4,5 procent i förhållande till onsdagens stängningskurs. Boozt backade 4,3 procent.

Pareto Securities har inlett bevakning av Hexatronic med rekommendationen köp och riktkurs 65 kronor. Aktien steg 9 procent till 51:30 kronor.

Pareto har även sänkt Sectra till sälj från behåll. Sectra föll 4 procent. 

Copperstone Resources avancerade 19 procent efter att ha meddelat att den planerade prospekteringsborrningsprogrammet vid Granliden har slutförs enligt tidsplan och budget.

Tre rapportvinnare var Raysearch som steg 7,8 procent, Motion Display som klättrade 16 procent och Cinnober som lyfte 2,0 procent. Etikettsbolaget Nilörngruppen blev däremot rapportförlorare och backade 4,2 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer