Annons

Stockholmsbörsen: Steg för nionde dagen i rad

Stockholmsbörsen handlades på torsdagen nära nollstrecket. Europabörserna noterade överlag mindre plusnoteringar. H&M sjönk rejält efter rapport men kunde inte hindra en nionde handelsdag på raken som slutade på plus.

Storbolagsindexet OMXS30 slutade upp 0,1 procent till nivån 1.625. Stockholmsbörsens omsättning slutade på 17 miljarder kronor.

"Stockholmsbörsen är överköpt på kort sikt och jag räknar med att marknaden kommer att ta en paus för att samla kraft för nya uppgångar senare under hösten. Det vore både logiskt och hälsosamt efter den snabba uppgång vi haft senaste tre veckorna. Bland sektorerna ser vi en rotation från verkstad till bankerna med stöd av att 10-årsräntan är på högsta nivån sedan januari 2016", kommenterade Erik Hansén, marknadsanalytiker på IG, för Nyhetsbyrån Direkt.

H&M HM B -1,33% Dagens utveckling -aktien tappade 5,1 procent. Klädjätten stod för ett resultat som i stort sett var som väntat. Bolaget uppgav dock att det mot slutet av september sett en viss avmattning i försäljningen.

Investmentbanken Morgan Stanley ansåg i en kommentar att det mest överraskande i rapporten var att värdet på H&M:s varulager steg med 8 procent trots den readrivna nedgången i bruttomarginalen.

Cykliska aktier återfanns bland vinnarna. Volvo, Atlas Copco ATCO A +0,71% Dagens utveckling och Sandvik SAND -0,4% Dagens utveckling steg alla markant.

Bussbolaget Nobina NOBINA -1,05% Dagens utveckling redovisade ett bättre resultat än väntat. Aktien steg 7,5 procent. Vd Magnus Rosén sade att lönsamheten i den nordiska kollektivtrafiken fortsätter att förbättras.

Loomis LOOMIS -2,39% Dagens utveckling var upp över 4 procent efter att ha presenterat nya finansiella mål till 2021 i samband med sin kapitalmarknadsdag. Mål som alltså uppenbarligen föll i god jord.

Medivir MVIR B -2,1% Dagens utveckling steg drygt 3 procent efter att vd köpt aktier.

Specialistläkemedelsbolaget Xspray Pharma avancerade över 40 procent i handelspremiären på First North.

Ännu bättre gick det för labtechbolaget Inhalation Sciences på Aktietorget som steg 85 procent i sin debut. I onsdags meddelades att bolaget fått en order från Astra Zeneca.

Kepler Cheuvreux inledde bevakning av B3IT med rekommendationen köp och riktkurs 95 kronor. Aktien klättrade drygt 2 procent till 84:50 kronor.

Swedish Match fick en höjd riktkurs av Nordea Markets från 380 till 390 kronor med upprepad köprekommendation. Aktien ökade 0,8 procent till strax över 283 kronor.

Nanosatellitbolaget Gomspace fortsatte sin resa upp. Under torsdagen steg aktien mer än 11 procent efter en order på 12,5 miljoner euro. Den senaste månaden har aktiekursen mer än dubblats.

Doro DORO -2,33% Dagens utveckling klättrade runt 5 procent efter att Rite Ventures ökat sitt innehav i bolaget till drygt 9 procent.


Innehåll från Advokatfirman WåhlinAnnons

Advokatfirman Wåhlin erbjuder heltäckande och situationsanpassad affärsjuridisk rådgivning

Fredrika Hörlin t.v. och Jonas Holmstedt.
Fredrika Hörlin t.v. och Jonas Holmstedt.

Anrika Advokatfirman Wåhlin har fokuserat på affärsjuridik sedan 1964, vilket har resulterat i en byrå med en unik bredd i sin kompetens. I kombination med ett kreativt och dynamiskt arbetssätt, gör detta Wåhlin till en skicklig och heltäckande affärsjuridisk rådgivare.

Wåhlin skiljer sig från konkurrenterna på mer än ett sätt; förutom att byrån har en stark kultur med nära koppling till klienterna, präglas verksamheten också av stor tilltro till medarbetarna som utgörs av i princip lika många kvinnor som män. Kvinnorna återfinns även bland delägarna och i byråns styrelse. För partnern Fredrika Hörlin är detta en avgörande faktor i byråns framgång. 

– Eftersom vi har full tillit till hela vår personal, har var och en av oss – även vi delägare – insikt i uppdragen och direktkontakt med beslutsfattarna hos våra klienter. För att kunna leverera rätt råd i rätt tid är vi kreativa, professionella och situationsanpassade.

Flexibelt angreppssätt en tillgång

Byråns flexibla angreppssätt är en stor tillgång i den ofta föränderliga affärsjuridiken och utgör också en viktig resurs i vad gäller att stötta klienter under olika utvecklingsprocesser. Jonas Holmstedt, byråns Managing partner, ansvarar för Wåhlins engagemang i Interlaw, ett internationellt nätverk av oberoende advokatbyråer. Han betonar att metodiken också har varit mycket värdefull under den rådande pandemin.

– Andreas Magnusson som ansluter till byrån som delägare den 1 september, betonar vikten av omvärldsanalys. I framtiden kommer vi att se på historien i termer av före och efter Covid-19. Därför är det en utveckling vi följer noga för att snabbt kunna hantera nya omständigheter; situationen kan visa sig vara en utmaning för många ägarledda bolag.  Som affärsjurister utgör vi en omfattande del av ledningens och ägarnas omvärldsbevakning både vad gäller juridiska och branschspecifika frågor.

Ger stöd i komplexa frågor

Den rådande situationen har ställt höga krav på digitaliserade arbetssätt och rutiner, men Wåhlin har stått väl rustat för att både själv möta de förändrade förutsättningarna och för att vara en komplett rådgivare kring de nya villkor som pandemin har medfört. I kriser ökar tvisterna och byrån har ett stort team som arbetar med tvistefrågor, särskilt inom det entreprenadrättsliga området.

– Genom att Wåhlin lyckats skapa en arbetsmiljö med balans mellan trivsel och lönsamhet har vi kunnat handplocka medarbetare med unik kompetens. Detta är vår största styrka, avslutar Managing partner Jonas Holmstedt.

Läs mer om Advokatbyrån Wåhlin här www.wahlinlaw.se  

FAKTA OM ADVOKATBYRÅN WÅHLIN

Wåhlin är en affärsjuridisk advokatbyrå som etablerades i Göteborg 1964. För att kunna erbjuda rätt kunskap till våra klienter har vi medarbetare olika specialkompetenser och vårt team  varierar från case till case. Byrån har kontor i Göteborg, Stockholm, Malmö och Helsingborg, och utmärker sig bland annat genom sitt starka jämställdhetsarbete. 

 

Mer från Advokatfirman Wåhlin

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Advokatfirman Wåhlin och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?