ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen: Sobi i topp på avslagen mellandagsbörs

Onsdagen ser ut att bli en sömnig historia på Stockholmsbörsen som höll sig strax under nollan under förmiddagen. Bland storbolagen hade specialistläkemedelsbolaget Sobi gott om ånga i maskinen och stiger med 1,4 procent.

Stockholmsbörsen fortsatte att röra sig i en maklig mellandagstakt under en nyhetsfattig onsdag. När lunchtimmen närmade sig sitt slut hade det breda OMXSPI-indexet backat med 0,1 procent medan OMXS30 var ner 0,2 procent.

Bland storbolagen gick industrikoncernen Lifco i täten för nedgången med ett tapp på 1,5 procent följt av konsultföretaget Sweco som backar 1,1 procent och kontanthanteringsföretaget Loomis som är ner 1,1 procent.

I andra änden av spektret hittar vi specialistläkemedelsföretaget Sobi som är upp 1,4 procent. I en färsk analys anser Swedbank att förväntningarna på bolaget generellt sätt är lågt ställda.

"Vi räknar med en gradvis återhämtning till 130 kronor, vilket kan gå snabbare med stöd av M&A-aktiviteter eller en minskad konkurrensrisk", skriver Swedbank enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Banken upprepar sin riktkurs på 145 kronor samt rekommendationen köp. Vi 13-slaget stod Sobi-aktien i 108,3 kronor.

Även fastighetsbolaget Atrium Ljungberg hade medvind på onsdagen och stiger 1,1 procent följt av kökstillverkaren Nobia och gruvbolaget Lundin Mining som är upp 0,9 procent.

Nordea har höjt sin riktkurs för verkstadsbolaget Alfa Laval till 154 kronor från tidigare 137 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Aktien stiger med omkring 0,5 procent.

Företagarnas vd Günther Mårder meddelade via Twitter och investeringsnätverket Shareville att han köpt nästan 132.000 aktier i kameraövervakningsbolaget Mindmancer med en investeringshorisont på 3-5 år. Mindmancer-aktien hade strax efter klockan 13 stigit med 23 procent.

"Mindmancer är det minsta bolag jag hittills gått in i och ett bolag som befinner sig i ett tidigare skede än vanligt. De aktier jag annars investerar i brukar ha ett positivt kassaflöde, men Mindmancer har goda förutsättningar även om det ska läggas till att det är till väldigt hög risk", säger Günther Mårder till Nyhetsbyrån Direkt.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies