Stockholmsbörsen: Sobi i topp på avslagen mellandagsbörs

Onsdagen ser ut att bli en sömnig historia på Stockholmsbörsen som höll sig strax under nollan under förmiddagen. Bland storbolagen hade specialistläkemedelsbolaget Sobi gott om ånga i maskinen och stiger med 1,4 procent.

Stockholmsbörsen fortsatte att röra sig i en maklig mellandagstakt under en nyhetsfattig onsdag. När lunchtimmen närmade sig sitt slut hade det breda OMXSPI-indexet backat med 0,1 procent medan OMXS30 var ner 0,2 procent.

Bland storbolagen gick industrikoncernen Lifco i täten för nedgången med ett tapp på 1,5 procent följt av konsultföretaget Sweco som backar 1,1 procent och kontanthanteringsföretaget Loomis som är ner 1,1 procent.

I andra änden av spektret hittar vi specialistläkemedelsföretaget Sobi som är upp 1,4 procent. I en färsk analys anser Swedbank att förväntningarna på bolaget generellt sätt är lågt ställda.

"Vi räknar med en gradvis återhämtning till 130 kronor, vilket kan gå snabbare med stöd av M&A-aktiviteter eller en minskad konkurrensrisk", skriver Swedbank enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Banken upprepar sin riktkurs på 145 kronor samt rekommendationen köp. Vi 13-slaget stod Sobi-aktien i 108,3 kronor.

Även fastighetsbolaget Atrium Ljungberg hade medvind på onsdagen och stiger 1,1 procent följt av kökstillverkaren Nobia och gruvbolaget Lundin Mining som är upp 0,9 procent.

Nordea har höjt sin riktkurs för verkstadsbolaget Alfa Laval till 154 kronor från tidigare 137 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Aktien stiger med omkring 0,5 procent.

Företagarnas vd Günther Mårder meddelade via Twitter och investeringsnätverket Shareville att han köpt nästan 132.000 aktier i kameraövervakningsbolaget Mindmancer med en investeringshorisont på 3-5 år. Mindmancer-aktien hade strax efter klockan 13 stigit med 23 procent.

"Mindmancer är det minsta bolag jag hittills gått in i och ett bolag som befinner sig i ett tidigare skede än vanligt. De aktier jag annars investerar i brukar ha ett positivt kassaflöde, men Mindmancer har goda förutsättningar även om det ska läggas till att det är till väldigt hög risk", säger Günther Mårder till Nyhetsbyrån Direkt.


Innehåll från Euro AccidentAnnons

Ohälsa – påtaglig risk för företag

Långtidsfrånvarande medarbetare är en påtaglig hållbarhetsrisk för de flesta företag. Därför erbjuder försäkringsbolaget Euro Accident även ett rehabiliteringsstöd i sin företagsbetalda sjukförsäkring. Ett stöd som hjälper åtta av tio att kunna fortsätta arbeta.

Hållbarhetsfrågan med sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter spelar en allt större roll för företag. Därmed har det också blivit viktigt för företag att förstå, identifiera och hantera sådana risker, vid sidan om till exempel affärsrisker och finansiella risker.

En av de viktigaste, men ofta förbisedda, hållbarhetsfrågorna handlar om hållbara medarbetare, alltså de egna medarbetarnas hälsa och välmående. Förutom de mänskliga sidorna så är kostnaderna för ohälsa höga i form av ökad sjukfrånvaro, högre personalomsättning och lägre produktivitet.

En modern sjukförsäkring

Att en medarbetare blir långtidsfrånvarande är emellertid en risk som du till viss del kan försäkra dig mot. Några som erbjuder en sådan försäkring är försäkringsbolaget Euro Accident Livförsäkring.

- Risken för sjukskrivning är högst påtaglig i dagens arbetsliv med många som blir långtidssjuka av stress och utmattning. Därför har vi skapat en modern sjukförsäkring som är bra både för medarbetaren som är försäkrad och för arbetsgivaren som betalar försäkringen, säger Jörgen Örnebrand, produktchef Tjänstepension, på Euro Accident Livförsäkring AB.

Vid risk för sjukskrivning

Förutom den ekonomiska ersättningen vid långtidsfrånvaro så ingår även ett rehabiliteringsstöd i Euro Accidents försäkring.

Rehabiliteringsstödet kan aktiveras redan vid första tecken på att en medarbetare riskerar att bli långtidssjukskriven eller för att hjälpa medarbetare att komma tillbaka i arbete igen. Efter en webbanmälan från närmaste chef samordnar en av Euro Accidents egna rehabiliteringskoordinatorer hela ärendet och ser till att rätt insatser kopplas in.

Goda chanser att hjälpa

Åtta av tio försäkrade som kommer in i Euro Accidents rehabiliteringsprocess genom sin sjukförsäkring blir inte långtidsfrånvarande.

- Om vi bara får möjlighet att starta processen tidigt så har vi en bra chans att komma in med rätt åtgärder innan det går för långt, säger Jörgen Örnebrand.

Det är inte alltid som rehabiliteringsstödet i försäkringen behöver aktiveras. Ibland kan det räcka långt med att medarbetaren själv tar ett eller flera samtal med psykolog, ekonom, jurist, ergonom eller hälsocoach genom samtalsstödet som också är en del av försäkringen.

- Samtalsstödet kan ge rådgivning och hjälp att komma vidare oavsett om det gäller privata eller arbetsrelaterade frågor. Det viktiga är att ta hjälp innan små problem växer sig stora, säger Jörgen Örnebrand.

Helförsäkring för trygga och friska medarbetare

Det här ingår i Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk som tecknas av företag för deras medarbetare:

- Samtalsstöd av psykolog, ekonom, jurist, ergonom och hälsocoach

- Chefs- och HR-stöd

- Rehabiliteringsstöd

- Ekonomisk ersättning för inkomstbortfall

Läs mer om Sjukförsäkring PlanSjuk  

Läs mer om Euro Accident

 

Mer från Euro Accident

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Euro Accident och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?