1515

Stockholmsbörsen: Småbolagsraket rusar 130 procent

Det är fortsatt dystert på Stockholmsbörsen med breda nedgångar. Men på Aktietorget rusar ett småbolag efter besked om samarbete med den amerikanska jätten Google.

När klockan närmar sig lunch utökar Stockholmsbörsen tisdagens nedgång. Vid klockan 11.45 är breda OMXSPI och OMXS30 ner 0,6 procent vardera.

Stockholmsbörsens nedgång är tillräckligt för att OMXS30 ska hamna i botten bland de tunga europeiska börsindexen. Det är i övrigt blandade siffror i Europa. Tyska DAX backar knappt 0,1 procent medan Londonbörsens storbolagsindex FTSE 100 är upp 0,2 procent och franska CAC 40 backar 0,2 procent.

Aktietorgslistade Videoburst rusar däremot efter att bolaget publicerat ett pressmeddelande om ett samarbete med Google.

”Samarbetet går ut på att sänka tröskeln för företag att komma igång och producera och distribuera onlinevideo på YouTube”, skriver bolaget utan att ge fler detaljer annat än att Google ska bidra med utbildningsinsatser och marknadsföring.

Aktien handlas upp närmare 130 procent till strax under 3,8 kronor.

Dagen är fortsatt tuff för Lundin Mining som fortsatt är ner 3,7 procent efter att amerikanska Morgan Stanley sänkt rekommendationen för gruvbolagsaktien. Det har varit en svajig månad med bara tre dagar av uppgång sedan början av mars men Lundin Mining har fortfarande klättrat över 15 procent sedan årsskiftet.

Fastighetsbolaget Sagax backar 2,7 procent medan spelbolaget Kindred och biometribolaget Fingerprint Cards är ner 2,2 respektive 1,8 procent. Inga av bolagen har presenterat några nyheter under dagen.

Kindred är dock inte det enda spelbolaget som möter motgång på tisdagen. Konkurrenterna Betsson och Net Ent är ner 1,4 procent vardera.

SKF har repat sig stadigt efter en svag inledning på dagen och handlas nu upp 1 procent runt 177 kronor. Utöver kullagertillverkaren ligger bara fyra OMXS30-aktier på plus. Vitvarutillverkaren Electrolux, medicinteknikbolaget Getinge, tobaksbolaget Swedish Match och SCA klättrar mellan 0,1 och 0,2 procent.

Telekomsektorn går svagt med Telia i botten. Aktien backar 1,3 procent medan Com Hem och Millicom är ner 0,5 respektive 0,3 procent. Ericsson backar 1 procent

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?