Annons

Stockholmsbörsen: Oriflame vinnare på glad börs

Stockholmsbörsen inledde i positiv anda och steg. Därmed vidhölls gårdagens inledande återhämtning. USA-börserna steg för fjärde dagen under onsdagen trots viss oro för statistik som visade på ökad inflation.

Strax efter 10-tiden var Stockholmsbörsens OMXS30-index upp med 0,7 procent till nivån 1.542. Omsättningen på Stockholmsbörsen uppgick då till 3,4 miljarder kronor.

Majoriteten av aktierna i OMXS30 handlades upp där Boliden BOL +0,08% Dagens utveckling och H&M HM B +0,41% Dagens utveckling ledde utvecklingen med en uppgång på 2,8 respektive 1,7 procent.  

Sminkbolaget Oriflame var vinnare bland storbolagen efter sin rapport. Bolagets rörelseresultat var 15 procent bättre än väntat samt att aktieägarna bjöds på en extrautdelning. Aktien steg med närmare 13 procent.  

I motsatt riktning gick det för livekasinounderleverantören Evolution Gaming vars rapport inte föll marknaden i smaken. Detta trots att det i stort var som väntat. Aktien föll med 9 procent.

Spelbolag hade generellt en svag utveckling under torsdagsförmiddagen. Kindred var ned närmare 3 procent efter att Nordea NDA SE -0,41% Dagens utveckling sänkt rekommendationen till behåll från köp. 

Starbreeze STAR B +0,33% Dagens utveckling klarade sig hyfsat; efter en initial större nedgång handlades aktien ned 1 procent. Bolaget har gjort en nedskrivning på en av speltitlarna, RAID: World War II, vilket belastar resultatet för fjärde kvartalet 2017 med 20,2 miljoner kronor. 

Bland de mindre bolagen utmärkte sig medicinteknikbolaget Raysearch. Förväntningarna på bolaget var lågt ställda och rörelseresultatet var 59 procent bättre än vad analyshuset Pareto väntat sig. Aktien klättrade nära 14 procent. 

Cybaero, som tillverkar obemannade helikoptrar, handelsstoppades före börsstart för att inte ha offentliggjort insynsinformation.

Utanför Stockholmsbörsen steg Angler Gaming med drygt 5 procent på Aktietorget, efter en rapport som visat ökade intäkter med över 60 procent. 

På makrohimlen väntas under dagen amerikansk statistik i form av Philadelphia Fed index för februari. En mindre nedgång till 22,0 från 22,9 i januari är förväntad. Strax därefter, vid klockan 15.15, publiceras amerikansk industriproduktion för januari. Här väntas +0,2 procent från december.


Innehåll från Sund AffärsbyråAnnons

Sund Affärsbyrå erbjuder affärsjuridiska tjänster med långsiktighet och trygghet i fokus

Fr.v: Tomas Öberg, Peter Rangemo, Bo Svensson.
Fr.v: Tomas Öberg, Peter Rangemo, Bo Svensson.

Med 40 års spetskompetens inom såväl skatterätt, arvsfrågor och bolagsbildning som förvaltning, likvidationer och fusioner är Sund Affärsbyrå den självklara partnern och rådgivaren inom affärsjuridik och affärsutveckling. I sina affärsområden stöttar byrån kunderna med trygga och långsiktiga helhetslösningar.

När Stockholmsbaserade Sund Affärsbyrå startades 1980 var det med huvudsaklig inriktning på skatterätt, men under de gångna decennierna har företaget både haft en kraftig tillväxt och vidareutvecklat sin verksamhet. Bo Svensson, VD, är övertygad om att den tydliga framgången har sin grund i att man i alla situationer utgår från vilka möjligheter som finns, snarare än vilka problem som kunden står inför. 

– Vi är proaktiva och inleder med att granska kundens förutsättningar utifrån deras synvinkel och potential. Utifrån den granskningen drar vi slutsatser om hur vi kan skapa bästa möjliga lösning för kunden. Detta arbetssätt skiljer oss från många andra affärsjuridiska byråer som fokuserar på problemen.

”Den digitala affärsbyrån”

Ett digitalt förhållningssätt fordrar flexibla och progressiva arbetsmetoder för att hålla sig uppdaterad på den tekniska och digitala utvecklingen. Sund Affärsbyrå excellerar redan inom detta område, något som den rådande Coronakrisen har gett ett tydligt kvitto på. 

– Vi har länge arbetat digitalt och vi kallar oss till och med för ”den digitala affärsbyrån”. Inte nog med att det förenklar för kunden, utan det innebär snabbare och effektivare processer även för oss.  I nuläget sköter vi exempelvis nästintill alla våra kunders deklarationer och årsredovisningar digitalt, berättar skattekonsulten Peter Rangemo.

Trygghet genom hela resan

Det som i synnerhet utmärker Sund Affärsbyrå är dock deras höga kompetens. Byråns ekonomitjänster underlättar både i det dagliga ekonomiarbetet och i redovisnings- och bokslutssammanhang. Tack vare djupa kunskaper om sekretessen i kombination med flera decenniers expertis inom skatteområdet är byrån van vid att upprätta och kontrollera deklarationer och skatteupplägg. Bo Svensson konstaterar att det i förlängningen handlar om konstruktiv samverkan och om att vara en pålitlig affärspartner som kunderna kan känna sig trygga med genom hela sin affärsresa. 

– Många av de kunder vi började samarbeta med för 40 år sedan har vi med oss än idag. Vi utvecklas sida vid sida, tack vare vår förståelse för deras verksamhet. Det innebär att vi kontinuerligt bidrar till att stärka deras tillväxt och lönsamhet.

Unika affärslösningar

Under åren har Sund Affärsbyrå hanterat allt från att upprätta bouppteckningar och förvalta bolag till hundratals likvidationer och fusioner. Planerna för framtiden är att växa med tio till femton procent per år för att fortsätta vara en given samarbetspartner till, i synnerhet, små och mellanstora företag. 

– Många unga företag saknar kompetensen som krävs för att med rätt förutsättningar driva sin affärsutveckling. Varje bolag är unikt och våra affärslösningar utgår från dessa specifika förutsättningar för att bidra till att skapa eller vidareutveckla produkter och tjänster. Sund Affärsbyrå är en helhetslösning, avslutar redovisningsansvarig Tomas Öberg.

Läs mer om Sund Affärsbyrå

Fakta om Sund Affärsbyrå

Sund Affärsbyrå är en pålitlig affärspartner som ser kundens möjligheter och har deras långsiktiga affärsutveckling i fokus. Genom kompetent och anpassad rådgivning inom ekonomi och affärsjuridik skapar byrån trygghet för uppdragsgivarna i deras affärsutveckling. 

 

Mer från Sund Affärsbyrå

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Sund Affärsbyrå och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?