1515

Stockholmsbörsen: Öppning nedåt väntas, höjt bud på Capio

Stockholmsbörsen väntas öppna under nollan. Morgonens stora nyhet är att Ramsey höjt budet på Capio till 58 kronor per aktie.

Stockholmsbörsen väntas börja handelsveckan med något lägre index. New York-börsen avslutade fredagen med nedgångar och även i Asien har börserna under måndagsmorgonen mestadels handlats nedåt - framför allt i Kina.

Den amerikanska tioåriga räntan steg efter svensk stängning på fredagen och dollarn har på måndagsmorgonen stärkts en aning, sedan Kina lättat på sin policy genom att låta yuanen falla. Priserna på råolja har sjunkit.

Strax efter klockan 8.30 var terminerna för DAX och CAC40 ned 0,2-0,3 procent medan FTSE 100-terminen var oförändrad. Förhandeln på IG indikerade en öppning 0,3 procent ned för svenska OMXS30.

Budet på vårdbolaget Capio från Ramsay höjs till 58 kronor per aktie, från tidigare 48:50 kronor. Budet är enligt Ramsay inte längre villkorat av ett konkurrensgodkännande.

Hansa Medical har kallat till en extrastämma som föreslås behandla ett bemyndigande om att besluta om emission av aktier. Aktien backade på fredagseftermiddagen efter att stämmokallelsen skickats ut och stängde ned 4 procent. 

"Det är för att ha möjligheten att göra emission nu, eller någon gång fram till årsstämman, eller när det passar", säger Hansa Medicals ir-chef Emanuel Björne till Nyhetsbyrån Direkt.

Diagnostikbolaget Boule Diagnostics dotterbolag Boule Medical har fått ett varningsbrev från den amerikanska hälsovårdsmyndigheten FDA. Bakgrunden är en rutininspektion av bolaget instrumenttillverkning i Sverige som gjordes i maj i år och där Boules åtgärder bedömts som otillräckliga.

Millicom köper 80 procent av Cable Onda, Panamas största kabel- och fastteleoperatör. Under årets första halva hade Cable Onda intäkter på 195 miljoner dollar och ett ebitda-resultat på 83 miljoner dollar.

Ögonstyrningsbolaget Tobii har tecknat avtal med en "ledande tillverkare" av headsets, om utveckling och leverans av eyetrackingteknik som ska integreras i ett kommande VR-headset.

Per-Uno Sandberg har sålt drygt 45.000 aktier i Skistar, där han sitter i styrelsen sedan 2002. Försäljningen gjordes till kurser på 245-246 kronor och inbringade därmed cirka 11 miljoner kronor.

Dignitana, som utvecklat skalpkylningssystemet Dignicap, har fått Greg Dingizian som ny storägare med drygt 10 procent av aktierna. Dingizian har tidigare varit storägare i bostadsfastighetsbolaget Victoria Park och har på senare tid köpt aktier i SBB och GWS Production.

Betalningsbolaget Invuo, som handelsstoppades på fredagen, avser att på måndagen lämna in en konkursansökan då bolaget inte kan betala sina skulder.

Scout Gaming ingår med Las Vegas-baserade sportboksleverantören Metric Gaming ett partneravtal riktat mot den nordamerikanska marknaden.

Anoto har tecknat ett treårigt licensavtal med Deutsche Telekom IT som uppges vara värt cirka 900.000 dollar.

Handelsbanken Capital Markets har sänkt sin rekommendation för Leo Vegas till öka från tidigare köp. 

Industrivärden har sänkts till behåll från tidigare köp av DNB Markets. Samtidigt har Industrivärdens riktkurs höjts till 224 kronor från tidigare 197 av ABG Sundal Collier.

Swedish Match har fått en höjd riktkurs av Goldman Sachs, till 637 kronor från tidigare 606. Bankens rekommendation för aktien, som i fredags stängde på 460 kronor, är fortsatt köp.

ABG Sundal Collier upprepar efter ett företagsbesök rekommendationen köp för hjälmbolaget Mips, som fortsatt är klassat som ett så kallat "top pick".

Attendo köprekommenderas av Dagens Industri som anser att investerare ska utnyttja senare tids svacka för vårdbolaget.

Börsveckan rekommenderar i sitt senaste nummer köp för Allgon, medan det tidigare köprådet för H&M tas ned till avvakta.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?