Annons

Stockholmsbörsen: Kycklingaktien stiger efter rapport

Stockholmsbörsen steg lätt under tisdagen med SKF och SSAB som riktkarlar. Varken svenska inflationssiffror eller tysk konjunkturstatistik föranledde några större rörelser. Handeln var något avvaktande inför USA-börsernas öppning. 

Vid 13.15-tiden handlades börsens 30 största bolag, samlat i OMXS30-index, upp 0,3 procent till nivån 1.555. Omsättningen på Stockholmsbörsen uppgick till 4,8 miljarder kronor. 

På de större börserna i Europa dämpades tyska DAX-index av fordonstillverkarna, som parkerat i botten. FTSE 100 pressades av gruvbolaget BHP Billiton och storbanken HSBC vars rapporter inte motsvarade förväntningarna. Frankfurt och London var i det närmaste oförändrade.   

USA-börserna såg ut att öppna i sydlig riktning efter måndagens vilodag då det var stängt. S&P 500-terminen indikerade en nedgång på 0,6 procent. Varuhuskedjan Wal-Mart har inför öppningen rapporterat lägre vinst än väntat. 

Brent-terminen höll sig relativt stabil runt 65 dollar per fat. Den internationella energiorganisationen (IEA) har publicerat en rapport om att oljeproduktionen utanför Opec kommer uppgå till 59,9 miljoner fat per dag vilket var högre än väntat.

På Stockholmsbörsen följde merparten av de större bolagen med upp i en stigande marknad på en nyhetsfattig dag.

Bland storbolagen toppade SSAB SSAB A -5,63% Dagens utveckling med en uppgång på 2,4 procent. Dagens Industri har skrivit om ytterligare prishöjning på grovplåt i Nordamerika vilket bidragit till uppgången. Aktien har även fått en köprekommendation från Bank of America i kölvattnet av gårdagens besked om importtullar i USA.  

Uppåt var det även för SKF SKF B -3,81% Dagens utveckling . Aktien steg med 1,7 procent, där en höjd rekommendation till köp från neutral av JP Morgan gav stöd.  

Det har även trillat in rapporter från de mindre bolagen. Kycklingproducenten Scandi Standard kom med en rapport för det fjärde kvartalet som fick ett positivt mottagande av börsen. Aktien var upp med drygt 5 procent. 

Förutom att bolaget bjöd på en ökad utdelning var vd Leif Bergvall Hansen positiv kring andra halvan av 2018. På kort sikt väntas fortsatt fågelinfluensan påverka negativt. 

Doro har gått starkt de senaste handelsdagarna och fortsatte upp även under tisdagen. Nyligen har bolaget aviserat återköp samt att styrelseordförande har köpt aktier. Aktien steg med över 6 procent. 

Bland förlorarna hittades Enquest ENQ -4,94% Dagens utveckling , som rekylerade ner efter att ha stigit kraftigt under måndagen på höjd produktionsprognos för 2018. Barclays har sänkt sin riktkurs med upprepad rekommendation undervikt. Investmentbanken anser att optimismen kring Enquest är väl tilltagen givet konkurrerande oljebolag. Dessutom framhålls att oljeprisets riktning är av största betydelse för Enquest medan utvecklingen för Kraken-fältet är av underordnad betydelse för kursutvecklingen. Aktien tappade närmare 7 procent.


Innehåll från MagnussonAnnons

Engagemang och samarbete skapar tillgänglig och trygg juridisk rådgivning

Marknaden för investeringar och etableringar är stabil trots rådande pandemi. Men samtidigt ställs många företag inför helt nya juridiska utmaningar. Med en verksamhet som är kunnig, trygg och modern skapar Magnusson goda förutsättningar för sina klienter att uppnå förväntningar och krav.

Covid-19 har skapat en skakig världsbild och nya regler införs kontinuerligt för att lindra de ekonomiska konsekvenserna. För många företag kan den nya situationen vara svår att greppa och därför har Magnusson satt samman ett dedikerat team som hjälper klienterna med de nya utmaningar de ställs inför. 

– Trots rådande världsläge har Sverige ett stabilt investeringsklimat med en starkt IT- och Tech kultur. Under våren 2020 har vi hanterat flera internationella etableringar och i vissa fall omförhandlat avtalsklausuler för att ta höjd för den osäkra situationen. Vi har känt en vilja från alla parter att hitta lösningar så att etableringar, förvärv och investeringar kan fortskrida, säger Anders Bäckman, Head of Corporate and M&A.

Digitalisering som skapar mervärde

Bland annat görs nu signering och closing elektroniskt av många byråer. Det inte bara effektiviserar arbetet utan innebär även en ny kostnadsbild och minskad miljöpåverkan. Utöver elektronisk signering och closing blev även videokonferenser verklighet för de flesta, så även för Magnusson. 

– Vi gör effektivare möten nu vilket innebär att både våra klienter och vi som byrå slipper många kostnader, förknippade med det gamla arbetssättet med fysiska möten, säger Magdalena Berg, Head of Dispute Resolution.

Långsiktig och strategisk affärspartner

Med fokusområden inom M&A, tvistelösning, fastighets- och miljörätt, offentlig upphandling, bank & finans, försäkring, skatt och IP/IT har man en stabil och trygg bas. Utöver det läggs stor vikt vid att förstå kunden och dennes bransch för att kunna agera rådgivare på bästa sätt. 

– En grundförutsättning för att kunna skapa mervärde är att förstå klientens fundamentala affärsverksamhet. Vi jobbar långsiktigt och bygger relationer med våra klienter för att bli en långsiktig strategisk affärspartner för dem, säger Anders Bäckman.

Investerar i klient och medarbetare

Det som utmärker Magnusson är att det är högt i tak och att delägarkollektivet i stort är yngre än branschens snitt. Man vill vara med att utveckla branschen, låta kompetens växa internt och uppdatera det egna erbjudandet med hjälp av ny teknik och innovation. 

– Ett exempel är att vi varit med och utvecklat LEX247, en programvara för modern juridisk dokument- och tidshantering, som nu lanserats stort på marknaden, berättar Anders Bäckman.

Magdalena Berg flikar in med att öppenheten genomsyrar allt och att medarbetarna ses som den främsta tillgången. 

– De juridiska verktygen hjälper oss men det är kompetensen hos varje individ som gör vårt klienterbjudande unikt. Vi tillhandahåller professionell juridisk rådgivning på ett enkelt sätt och vi är måna om att vara exceptionellt duktiga på vårt klientarbete och att ta hand om våra medarbetare, avslutar Magdalena Berg. 

Om Magnusson

Magnusson är en internationell och topprankad affärsjuridisk advokatbyrå och är en av de ledande affärsjuridiska byråerna i Sverige med kontor i Stockholm och Göteborg.  Magnussons advokater är specialister inom utvalda fokusområden som M&A, tvistelösning, fastighets- och miljörätt, offentlig upphandling, bank & finans, försäkring, skatt och IP/IT.

Genom vår unika geografiska täckning i Norden och Baltikum och specialisering inom utvalda fokusområden har vi ett mycket starkt klienterbjudande. Vi är en byrå som också förstår vikten av att bry sig om våra medarbetares välmående och satsar på en sund företagskultur med högt i tak som kopplas till kreativitet, kvalitet och produktivitet.

www.magnussonlaw.com 

 

Mer från Magnusson

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Magnusson och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?