ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen: Intrum rusade efter Sampos intåg

Handelsveckan avslutades med muntra miner på Stockholmsbörsen där kredithanteringsbolaget Intrum och bioteknikbolaget Oncopeptides hörde till vinnarna. 

Hopp om nya handelssamtal mellan USA och Kina bidrog till en viss optimism på världens aktiemarknader under fredagen. Även Stockholmsbörsen avslutade veckan i dur och det breda OMXSPI-indexet steg med 0,75 procent medan OMXS30 lyfte 0,79 procent. 

Kredithanteringsbolaget Intrum rusade med 8 procent i spåren av att den finska finanskoncernen Sampo flaggat upp för ett innehav på 5,2 procent av aktierna i bolaget. Enligt statistik från ägardatatjänsten Holdings är Intrum Stockholmsbörsens procentuellt näst mest blankade bolag. 

Oncopeptides styrelseordförande Per Wold-Olsen har köpt 8.000 aktier i bolaget för omkring 1,6 miljoner kronor. Aktien steg med 8,5 procent. 

På fredagsmorgonen stod det klart att amerikanska Nasdaq lägger ett bud på First North-listade Cinnober på 75 kronor per aktie och 85 per teckningsoption. Budet motsvarar en premie på 22 kronor jämfört med torsdagens stängningskurs. Aktien rusade med 29,8 procent till 79,8 kronor per aktie. 

Övriga vinnare bland Large Cap-bolagen var bland annat casinounderleverantören Netent som steg med 2,8 procent, skogsbolaget Billerud Korsnäs som lyfte 3,3 procent och Ahlström-Munksjö som ökade 3,4 procent. 

I andra änden av spektrumet hittar vi biometribolaget Fingerprint Cards som backade 2,3 procent, medicinteknikbolaget Getinge som föll 0,9 procent samt mobiloperatören Millicom som tappade 1,2 procent. 

Danske Bank har höjt sin rekommendation för bussoperatören Nobina till köp från tidigare behåll. Riktkursen skruvas upp till 73 kronor från tidigare 71 kronor. Aktien steg med 6,3 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer