Annons

Stockholmsbörsen: Inledande uppgång avtar

Stockholmsbörsens inledande uppgång försvagades successivt när handeln närmade sig lunchtid. De större Europabörserna stod dock för större plus förutom Londonbörsen som backade. Detta då pundet stärktes på tisdagskvällen efter rapporter om att Storbritannien och EU enats om skilsmässonota inför brexitavtal. Svensk BNP visade sig klenare än väntat och kronan försvagades en del.

Storbolagsindexet OMXS30 hade vid 11.15-tiden stigit 0,1 procent till 1.622. Omsättningen nådde 3,7 miljarder kronor på Stockholmsbörsen.

Spot-priset på Nordsjöoljan försvagades i väntan på torsdagens Opec-besked och handlades under 63 dollar. Basmetallerna fortsatte nedåt.

Elekta har tecknat avtal med brittiska sjukvårdssystemet NHS för att leverera flera cancerbehandlingssystem med ett värde på totalt 22 miljoner pund. Pareto sänkte dock medicinteknikaktien till behåll från köp. Elekta tappade 0,7 procent inför torsdagens rapport.

Ahlsell har köpt Doradus sprinklerverksamheter. Den samlade omsättningen på de verksamheter som förvärvas är cirka 120 miljoner kronor. Ahlsell handlades marginellt lägre.

MTG som håller kapitalmarknadsdag på onsdagen lanserar en investeringsfond om 30 miljoner dollar för investeringar inom online-spel. Aktien steg något.

Hövding var upp nästan 5 procent efter sin rapport.

Marknadsföringsbolaget The Marketing Group har köpt tyska Wildcard Communications. Aktien steg också närmare 5 procent.

Gruvprospekteringsbolaget Filo Mining rapporterade en större förlust än för ett år sedan. Bolaget annonserade emellertid positiva resultat från en bedömning av flaggskeppsprojektet, argentinska Filo del Sol. Aktien avancerade runt 3 procent.

NCC och JM åker ur börsindexet Stoxx Europe 600. Båda aktierna backade något.

Climeon hat tecknat avsiktavtal med ett möjligt värde på 5 miljoner euro. Aktien klättrade över 1 procent.

Exane BNP Paribas har höjt sin rekommendation för Telia till outperform, från tidigare underperform. Telia steg knappt 1 procent.

Pareto Securities har sänkt sin rekommendation för Tobin Properties till behåll från köp. Riktkursen sänks till 45 från 85 kronor. Aktien var upp något till 28:50 kronor. Hittills i år nedgången hisnande 66 procent.


Makroagendan:

- USA: BNP (prel) 3 kv kl 14.30

- USA: kontrakterade husköp oktober kl 16.00

- USA: oljelager (DOE), veckostatistik kl 16.30

- Fed: Beige Book kl 20.00


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?