ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen: H&M fortsätter nedåt

Stockholmsbörsen faller på fredagen. Klädjätten H&M fortsätter nedåt och drar med sig index i fallet.

 

Stockholmsbörsens breda index OMXSPI backar med 0,5 procent medan storbolagsindexet OMXS30 sjunker med 0,7 procent.

H&M föll med 4 procent på torsdagen och fortsatte att falla med drygt 1,5 procent på fredagen. Detta efter en rad negativa rekommendationsförändringar från analytiker.

Bränslecellsbolaget Powercell rusar med över 30 procent efter att bolaget fått en jätteorder på 200 miljoner kronor från Kina.

På fredagen börsnoterades vårdbolaget Ambea. Det fastställda priset i erbjudandet var 75 kronor per aktie, motsvarande ett marknadsvärde om just över 5 miljarder kronor, och erbjudandet blev "kraftigt övertecknat" enligt ett pressmeddelande.

I den inledande handeln handlas Ambea kring 82 kronor.

För spelsektorn är det en viktig dag då den så kallade spelutredningen presenteras. Det som har läckt ut på förhand är att det blir en skatt på 18 procent på spelöverskottet, det vill säga vinsten som spelbolagen gör

"Spelskatten är en viktig del. I Storbritannien har man en spelskatt på 15 procent, vilket leder till en hög kanalisering, det vill säga 95 procent av spelandet sker inom det reglerade systemet. Blir spelskatten 18 procent blir det en lägre kanalisering, det vill säga mer spelande utanför den reglerade marknaden", säger Kindreds vd Henrik Tjärnström.

Karo Pharma föreslår en utdelning på 0,5 kronor per aktie, varav 0,22 kronor är en engångsutdelning efter att bolaget sålt sina aktier i Oasmia. Karo Pharmas aktie stiger med 2,5 procent på fredagen.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies