ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Stockholmsbörsen: H&M fortsätter att falla

Stockholmsbörsen rörde sig på både sidor av nollstrecket under börsveckans första handelsdag, men avslutade måndagen något högre. Bland storbolagen steg biometribolaget Fingerprint Cards för fjärde dagen i rad medan H&M backade i spåren av en säljrekommendation från Goldman Sachs.

Måndagen blev en relativt odramatisk historia på Stockholmsbörsen som rörde sig på båda sidor av nollan under dagen. När måndagens handel summerades hade det breda OMXSPI-indexet stängde kring nollan medan OMXS30 backade 0,1 procent.

Bland storbolagen gick biometribolaget Fingerprint Cards i täten med en uppgång på 1,5 procent följt av låsboalget Assa Abloy som lyfte 1,5 procent och vårdbolaget Attendo som steg 1,4 procent.

I andra änden av spektret hittar vi mediebolaget MTG som backade 1,5 procent och riskkapitalbolaget Ratos som tappade 1,4 procent. Ratos meddelade på måndagsmorgonen att de sålt sitt resterande innehav i det norska vin- och spritbolaget Arcus för 762 miljoner norska kronor. Köpare är Canica och Sundt som även gått med på att ta över den lock-up som Ratos ingick i samband med att Arcus gjorde entré på Oslobörsen i slutet av 2016.

I en färsk analys sänker Goldman Sachs sin rekommendation för modejätten H&M till sälj från tidigare neutral samt hyvlar ned riktkursen till 210 kronor från 265 kronor. Aktien backade med 0,8 procent på måndagen och stängde på kursen 228,5 kronor.

Nätmäklaren Avanzas vd Johan Prom har på måndagen köpt 1.000 aktier i bolaget. Köpen gjordes i två transaktioner om 500 aktier vardera till kursen 341 respektive 359 kronor. Avanza-aktien, som fick en säljrekommendation i måndagens upplaga av Dagens industri, backade med 0,7 procent till kursen 349 kronor.

På fredagskvällen stod det klar att spelbolaget Leo Vegas teknikchef John Strömberg under onsdagen sålt 24.500 aktier till kursen 41,07 kronor. Leo Vegas-aktien backade med 0,3 procent på måndagen och stängde på 40,3 kronor.

Bland de lite mindre bolagen lyfte medicinteknikbolaget Xvivo med 5,5 procent, hissbolaget Alimak steg 5 procent medan probiotikabolaget Probi backade 4,7 procent.

Det Aktietorget-noterade butiksinredningsbolaget Easyfill meddelade på måndagsmorgonen att man startar ett utvecklingsprojekt för sina förvaringslösningar tillsammans med ICA Sverige. Aktien var som mest upp omkring 19 procent i måndagens inledande handel, men föll tillbaka och stängde på en uppgång på 7 procent.

Även de ledande Europabörserna bjöd på mindre rörelser under måndagen. Tyska DAX backade med 0,4 procent, franska CAC 40 sjönk 0,2 procent medan Londonbörsens FTSE 100 stängde kring nollan.

Tyck till