ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen: Gruvbolaget i topp

Stockholmsbörsen vände snabbt nedåt efter en initial indexuppgång på onsdagsmorgonen. Bland storbolagen tar gruvbolaget Lundin Mining täten med en uppgång på 3,5 procent.

Bland storbolagen tar Lundin Mining täten med en uppgång på omkring 3,5 procent. Bolaget har fått en höjd riktkurs från både Swedbank, Kepler Cheuvreux och Goldman Sachs där den sistnämnde höjt till en köprekommendation.

Även stålbolaget SSAB hade god fart i den inledande handeln och aktien stiger med omkring 1,8 procent medan kontanthanteringsbolaget Loomis är upp 1,9 procent och inkassobolaget Intrum Justitia 1,1 procent.

I toppen av minuskolumnen hittar vi klädjätten H&M och byggbolaget Peab som backar omkring 1 procent medan lastbilskoncernen Volvo och försvarsmaterieltillverkaren Saab är ner omkring 0,8 procent.

Utanför storbolagslistan backar Orexo med drygt 7 procent i spåren av det amerikanska domstolsutslaget kring produkten Zubsolv.

Oljesandsbolaget Black Pearl Resources stiger i sin tur med drygt 6 procent i den inledande handeln medan Invisio är upp 5,9 procent i spåren av att Affärsvärlden gett aktien en köprekommendation.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies