Annons

Stockholmsbörsen: Gripen lyfter Saab

Stockholmsbörsen går mot strömmen och handlas på onsdagsförmiddagen under nollstrecket.

Efter en initial uppgång tappade Stockholmsbörsen orken och efter 40 minuters handel har breda OMXSPI backat 0,1 procent medan storbolagsindexet OMXS30 tappar 0,2 procent.
Därmed går Stockholmsbörsen mot strömmen, de övriga nordiska börserna och de stora marknaderna i Europa håller sig kring nollstrecket.

Bland storbolagen stiger spelbolagen Kindred och NetEnt båda drygt 1 procent. Swedbanks aktiestrateg Anders Roslund tycker att den som ska välja en spelbolagsaktie börja välja en av spelbolagens underleverantörer

”Vi tycker man ska Catena Media och Net Entertainment. Vi tror det är ett tillväxtår för de här aktierna, så vi förväntar oss en uppgång”, säger han i Börsmorgon.

Swedbank menar att Catena-aktien har potential att stiga 30 procent, på onsdagsförmiddagen är aktien upp 2 procent.

På råvarumarknaden stiger Brentoljan 0,7 procent och ett fat kostar nu 55,86 dollar medan WTI-oljan kostar 52,75 dollar/fat. Koppar och zink fortsätter nedåt och backar båda över 1,1 procent.

Fallande metallpriser drar med sig Lundin Mining, gruvbolaget toppar storbolagens förlorarlista med en nedgång på 1,6 procent. Aktien backade 4,2 procent på tisdagen.

Börsens vinnarlista toppas av lilla Image Systems som stiger 10 procent på en order värd 8 Mkr. Cellavision stiger i sin tur nästan  6 procent till 96,75 kronor efter att ABG Sundal Collier satt köpstämpel på bolaget med en riktkurs på 120 kr.

Hexatronic, verksamt inom fiberoptik, lyfter 5,3 procent på rapporten som visade på stigande vinst och omsättning.

Saab stiger 1,5 procent. Krigsmaterieltillverkarens Indienchef säger till Svenska Dagbladet att Indien i år ska bestämma sig i år för vilket stridsflygplan – Gripen eller konkurrenten Lockheed Martins F16 – landet ska köpa in. Indienchefen tror också att Indien väljer det svenska alternativet.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?