1515
Annons

Stockholmsbörsen: FM Mattsson rusar i börspremiären

Stockholmsbörsen inledde måndagens handel strax söder om nollan. Börsnykomlingen FM Mattsson fick en smakstart på karriären som noterat bolag och rusar med omkring 25 procent dock under begränsad handel.

Stockholmsbörsen bjöd på en relativt avvaktande start på veckans handel. När klockan passerade halv tio hade både OMXS30 och det breda OMXSPI-indexet backat med omkring 0,1 procent.

Bland storbolagen backar förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs med 1,6 procent följt av storbanken Nordea som är ner 0,9 procent. Även telekomjätten Ericsson och säkerhetsbolaget Securitas kämpade i motvind på måndagsmorgonen och backar med omkring 0,9 procent.

Dagligvarujätten ICA och kylskåpstillverkaren Dometic handlas dagen till är exklusive rätt till utdelning på 10,5 respektive 1,85 kronor och backar följaktligen.

Mot strömmen går stålbolaget SSAB som stiger 1,9 procent samt fastighetsbolaget Sagax som är upp 3 procent.

På måndagen var det även dags för FM Mattsson att göra entré på Stockholmsbörsen. Teckningskursen spikades till 68 kronor per aktie och erbjudandet blev enligt bolaget kraftigt övertecknad. Efter omkring 30 minuters handel byter aktien ägare för 83 kronor vilket innebär ett lyft på 22 procent jämfört med teckningskursen. Omsättningen var dock relativt låg.

Gruvbolaget Nordic Mines har slutit ett avtal med kanadensiska Firesteel Resources för att få Laivagruvan tillbaka i drift. Avtalet innebär att Firesteel Resources förvärvar en majoritet i Laivaprojektet genom ett förvärv av majoriteten av aktierna i Nordic Mines dotterbolag Nordic Mines Marknad.

"Firesteel Resources avser att göra de nödvändiga investeringar som krävs för att ta Laivaprojektet tillbaka till lönsam produktion", skriver Nordic Mines i ett pressmeddelande.

Aktien stiger med nästan 60 procent i måndagens inledande handel. Sedan årsskiftet är aktien dock fortfarande ner drygt 7 procent.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera