Annons

Stockholmsbörsen: Fingerprint mot svag uppåtström

Stockholmsbörsen steg marginellt. Vid stängning hade OMXS-index ökat med 0,1 procent till 569,0. De ledande Europabörserna visade också svaga uppgångar.

Biometriföretaget Fingerprint Cards är ett undantag och störtdök för andra dagen i rad, ner med 12,9 procent. På måndagen meddelade bolaget att intäkterna under tredje kvartalet inte kommer att nå upp till förväntningarna. Beskedet fick aktien att rasa med 22 procent under gårdagen.

Telekomjätten Telia är dagens vinnare bland storbolagen, och gick upp med 2,7 procent. Bolaget har sålt sitt direkta ägande i turkiska Turkcell för drygt 4 miljarder kronor.

Kullagerjätten SKF hör också till dagens vinnare bland storbolagen, upp med 1,7 procent.

Bland förlorarna finns Securitas som sjönk med 1,2 procent och bilsäkerhetskoncernen Autoliv som backade med 1,0 procent.

De ledande Europabörserna stängde svagt uppåt. Frankfurtbörsens DAX-index backade 0,04 procent, CAC-index i Paris gick upp 0,2 procent medan Londonbörsens FTSE-index ökade 0,3 procent.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?