1515
Annons

Stockholmsbörsen: Fingerprint fortsätter tappa

Stockholmsbörsen inledde veckan med ett lätt stigande index samtidigt som de större Europamarknaderna handlades nära oförändrat utan tydlig riktning. 

Ett antal mindre bolag har rapporterat på morgonen och senare på måndagen väntas delårssiffror från bland annat Peab.

Vid 9.45-tiden var Stockholmsbörsens OMXS30-index 0,2 procent upp till nivån 1.579 och omsättningen uppgick till 1,2 miljarder kronor.

Bland de större bolagen avancerade Getingen 2,3 procent till 86:50 kronor. Pareto Securities har höjt rekommendationen till köp från behåll med bibehållen riktkurs på 110 kronor. 

Även Swedish Match, som tappade i fredags efter sin rapport, låg högt inom OMXS30 med en uppgång på 2 procent till drygt 391 kronor. Nordea höjer riktkursen för Swedish Match till 440 från 420 kronor och lägger sig därmed, såvitt Nyhetsbyrån Direkt känner till, högst av de som följer snus- och cigarrbolaget.

Fingerprint fortsatte att tappa, ner 2,4 procent, och har därmed noterat sjunkande aktiekurs tre dagar i följd efter förra veckans delårsrapport som inte nådde marknadens förväntningar.

Rapporter:

* Industri- och handelskoncernen Durocs rörelsevinst sjönk till 14,6 miljoner kronor (37,8). Anledningen till det försämrade resultatet är framförallt en lägre volym inom Fiber samt ökade råvarupriser som inte kunnat kompenseras med prisjustering till kunderna fullt ut. Aktien backade 14 procent.

* Solenergiproducenten Etrion noterades marginellt på plus efter att ha redovisa ett resultat efter skatt på -3,9 miljoner dollar för det första kvartalet 2018 (-7,6).

Övrigt:

* Heliospectra avancerade nära 12 procent. Heliospectra och ABB inleder ett tekniksamarbete där de bägge bolagen ska utforska "innovativa och hållbara lösningar" för att utveckla kommersiell livsmedelsproduktion i Mellanöstern och Afrika.

* Satellitbolaget ÅAC Microtec var 1,3 procent upp efter att ha fått en order värd 5,6 miljoner kronor.

Rekommendationer:

* Arjo steg 3,5 procent till 28:45 kronor samtidigt som en utdelningsrätt om 50 öre avskilts. Såväl Carnegie som Handelsbanken har höjt sina rekommendationer till köp.

* SEB har tagit upp bevakning av Bygghemma med rekommendationen köp och riktkursen 60 kronor. Aktien noteras nära 6 procent upp till 41:50 kronor. SEB var "joint bookrunner" i samband med Bygghemmas introduktionserbjudande när aktien noterades i slutet av mars.

* Kursstegringen i Autoliv inför uppdelningen av bolaget har gjort aktien dyr och nu är det dags att sälja, skriver Dagens Industri. Autoliv sjönk 1,1 procent.

* Oriflame var 1,3 procent upp. DNB Markets har höjt sin rekommendation till behåll från sälj.

* Börsveckan rekommenderar köp av Diadrom, Haldex och Loomis. Marknaden svarade med att handla upp aktierna med 4, 2 respektive 1,2 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?