Annons

Stockholmsbörsen: Ericsson fortsätter upp

Stockholmsbörsen nådde nytt all-time high på onsdagsmorgonen med bland annat folkaktien Ericsson som draglok. Bland rapportbolagen rusar e-handelsbolaget Sportamore omkring 14 procent.

Stockholmsbörsen inledde onsdagens handel med en munter stämning och det breda OMXSPI-indexet stiger med 0,1 procent och nådde nytt all-time high på indexnivån 564,93 omkring 20 minuter över nio. Även OMXS30 är upp omkring 0,1 procent i den inledande handeln.

Bland storbolagen stiger installationsbolaget Bravida omkring 4 procent. Bolaget levererade en rapport för det fjärde kvartalet som klådde analytikernas förväntningar med råge. Nettoresultatet uppgick till 255 Mkr vilket var 9 procent över analytikernas förväntningar enligt SME Direkt.

Andra vinnare bland storbolagen var telekomjätten Ericsson som stiger med 4,6 procent följt av investmentbolaget Kinnevik som är upp 1,5 procent och kontanthanteringsbolaget Loomis som stiger 1,4 procent.

I andra änden av spektret hittar vi nischbanken Resurs som backar med 5,3 procent i spåren av att storägaren Nordic Captial sålt 17,5 miljoner aktier efter Stockholmsbörsens stängning på tisdagen. Priset i placingen landade på 56 kronor per aktie vilket kan jämföras med tisdagens stängningskurs på 59,05 kronor.

Sektorkollegan Collector backar i sin tur med 3,4 procent medan tobaksbolaget Swedish Match faller 1,5 procent i den inledande handeln.

E-handelsbolaget Sportamore rusar med omkring 14 procent i spåren att bolaget redovisat en högre vinst och omsättning för det fjärde kvartalet 2016.

På onsdagen var det även dags för läkemedelsbolaget Oncopeptides att göra entré på Stockholmsbörsen. Bolaget fick en relativt tung start på karriären som noterat bolag och efter drygt 30 minuters handel byter Oncopeptides-aktien ägare för 43,4 kronor per aktie vilket var under teckningskursen på 46 kronor per aktie.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?