Annons

Stockholmsbörsen: Darrig väntan på Atlas Copco

Stockholmsbörsen handlades på båda sidor av nollstrecket i inledningen av onsdagens handel, i väntan på Atlas Copcos rapport. Morgonens främsta rapportpjäs Handelsbanken vände ned efter en kort öppning på plus. Capio föll 10 procent efter sin vinstvarning på tisdagskvällen.

Vid 9.45-tiden var OMXS30 upp 0,2 procent till 1.639, med aktier för drygt 2 miljarder kronor omsatta på Stockholmsbörsen.

Volvo hörde till de mest omsatta aktierna och låg även i toppen av OMXS30 med plus steg 0,9 procent. I nyhetsflödet för fordonskoncernen, som väntas presentera ett 40-procentigt resultatlyft på fredag, syntes att försäljningen av försvarsmaterielaffärsområdet Governmental Sales eftersom buden som inkommit är för låga.

Handelsbanken var ned 0,3 procent, fjärde sämst i OMXS30, trots en rapport som i stora drag överträffade konsensus och förhandstips från analyshus och banker om kursuppgång på 2 procent. Aktien steg dock 2,4 procent på tisdagen, vilket var klart bättre än sektorn.

Ett par av de detaljhandlare som rapporterade gick desto bättre. Det lilla detaljhandelskonglomeratet Venue Retail Group rusade med 11 procent efter stark försäljningsutveckling i kvartalet, och it-återförsäljaren Dustin var upp 2,5 procent efter organisk tillväxt på 12 procent och utdelningshöjning.

E-handlaren Qliro tappade dock trots ett kvartal med resultatförbättring på 2 procent, efter att kursen mer än fördubblats hittills i år.

Byggmax tappade 6 procent efter sin rapport, där exempelvis en lägre ebitda-marginal och ett svagt september kunde bokföras på minuskontot. Den jämförbara försäljningen steg med blygsamma 1 procent.

Capio föll 10 procent efter sin preliminära rapport för det tredje kvartalet, som uppvisade klart lägre försäljning än väntat och där prognosen för 2017 sänktes. I en kommentar till Direkt tror vd att en negativ pristrend i Frankrike kommer att fortsätta under 2018.

Anoto och Cellavision föll med 9 respektive 7 procent efter att Dagens Industri pekat på stor fallhöjd i de båda aktierna.

Kinnevik backade 0,5 procent efter Zalandos preliminära rapport, där omsättningen var som väntat men lönsamheten på den svaga sidan. Den tyska nätmodehandlaren backade 1,5 procent på Frankfurtbörsen.

Klockan 12 väntas Atlas Copcos rapport. Rörelseresultatet väntas ha stigit med 21 procent till 6.123 miljoner kronor under det tredje kvartalet.


Diagram: OMXS30 2017-10-18

image

Källa: Infront.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera