1515

Stockholmsbörsen: Börsfall för Fingerprint

Onsdagen inleds med att Stockholmsbörsen faller och dödskorset är nära. Fingerprint Cards tillhör förlorarna och aktien faller över 6 procent.

Index på Stockholmsbörsen inleder onsdagen med att falla. Breda indexet OMXSPI är ned med 0,3 procent strax efter klockan 09.30 medan storbolagsindexet OMXS30 backar 0,2 procent. För OMXS30 är ett dödskors nära, det vill säga när 50 dagars glidande medelvärde faller genom 200 dagars glidande medelvärde.

Fingerprint Cards faller med över 6 procent efter en rad negativa nyheter. Di rekommenderar att sälja aktien i onsdagens utgåva av tidningen.

”Framför allt är det lönsamheten som oroar, de kommer få svårt att hålla uppe rörelsemarginalen”, säger Di:s analytiker Richard Bråse som anser att aktien är övervärderad trots ett kursras på drygt 70 procent det senaste året.

Banken UBS rekommenderar också att sälja aktien i en ny analys. Utöver det har styrelseledamoten Carl-Johan von Plomgren sålt aktier för drygt 800.000 kronor. Det har också framkommit att tidigare försäljningschefen Thomas Rex, har sålt merparten av sitt innehav på närmare 3,5 miljoner aktier. Han har dock kvar drygt en miljon aktier, uppger han för Di.

Thomas Rex lämnade posten som försäljningschef i oktober i fjol men den första september i år gjorde han comeback i bolaget som chef över affärsområdet smarta kort.

En positiv nyhet för Fingerprint som annonserats är dock att bolagets sensor finns med i Blackberrys uppgraderade Key One-modell Black Edition.

Detaljhandelskedjan Clas Ohlson har rapporterat på onsdagsmorgonen. Rörelseresultatet kom in över förväntan men analytikerna oroas över en svag försäljning. I augusti ökade försäljningen med 1 procent, jämfört med förväntade 3,7 procent enligt en analytikerenkät från SME Direkt. Aktien straffas på börsen då den faller med över 4 procent.

Kommunikationsutrustningsbolaget Invisio avancerar med 7,5 procent efter att SEB köprekommenderat aktien med en riktkurs på 100 kronor. Aktien stängde på 73 kronor på tisdagen.

Börserna faller även ute i Europa. Tyska DAX-index backar med 0,2 procent. Londonbörsens FTSE100 och Parisbörsens CAC40 är något sämre och faller med 0,4 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?