Annons

Stockholmsbörsen: Billerud Korsnäs i täten

Stockholmsbörsen inleder torsdagen med ett glatt handelshumör. Förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs och börsnykomlingen Serneke är några av bolagen som har luft under vingarna i den inledande handeln.

Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index inleder med att stiga 0,2 procent medan storbolagsindexet OMXS30 klättrar 0,1 procent.

Börsnykomlingen Serneke handlas nu till kursen 115 kronor, vilket är cirka 4,5 procent upp från teckningskursen på 110 kronor. Bolagets börsvärde är därmed knappt 2,6 miljarder kronor och aktien är den mest omsatta i öppningen. Efter cirka 20 minuters handel har aktier till ett värde av 61 Mkr bytt ägare.

I täten för uppgången går förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs och medicinteknikföretaget Elekta. Aktierna klättrar 2,4 respektive 1,8 procent. Även gruvbolaget Boliden klättrar 1,5 procent.

I andra änden av spektret finns köksbolaget Nobia som backar 1,8 procent. Bolaget har sällskap av spelutvecklaren Netent som backar 1,2 procent.

Telekombolaget Ericsson pressades på onsdagen av misstankar om korruption och uppgifter om en upptrappad utredning från amerikanska myndigheter. Aktien pendlar kring nollan i den inledande handeln.

Bland de mindre bolagen har ventilationsföretaget Systemair redovisat något lägre lönsamhet än väntat. Rörelseresultatet blev 153 Mkr mot väntade 159 Mkr, enligt SME Direkt. Aktien klättrar 2,1 procent.

Handeln är mindre munter i Humana som rasar 6,1 procent. Argan Capital, som är omsorgsbolaget största ägare, har sålt 6 miljoner aktier till kursen 74 kronor i en så kallad placering. Efter försäljningen äger Argan Capital 23,6 miljoner aktier i bolaget, vilket motsvarar 44,4 procent av kapitalet.

Börsnykomlingen Alligator, som hade premiär på onsdagen, backar omkring 2 procent i den inedlande handeln.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?