Stockholmsbörsen: Betsson ner på sval börs

Stockholmbörsen bjöd på ett fortsatt kyligt börsklimat inför onsdagskvällens räntebesked från den amerikanska centralbanken. Bland storbolagen gick spelbolaget Betsson i täten för nedgången med ett tapp på 2,7 procent.

Onsdagen ser ut att bli en något svalare historia på de europeiska aktiemarknaderna. När klockan passerade lunch hade det breda OMXSPI-indexet backat med 0,3 procent medan OMXS30 var ner 0,4 procent efter att ha bjudit på stigande kurser sju dagar i följd.

Bland storbolagen gick Betsson i bräschen för nedgången med ett tapp på 2,7 procent följt av industrikoncernen Lifco och stålbolaget SSAB som backar med 2 procent.  

I andra änden av spektret hittar vi polymertillverkaren Hexpol som stiger med 3,8 procent. DNB Markets har höjt sin rekommendation för bolaget till köp från tidigare behåll samt skruvat upp riktkursen till 91 kronor från tidigare 85 kronor.

Andra vinnare var bland annat kabeltv-leverantören Com Hem som stiger 1,8 procent och gruvbolaget Lundin Mining som är upp 1,4 procent. Även folkaktien Ericsson fortsatte återhämta sig och är upp 0,8 procent.

Det krisdrabbade sök- och annonsbolaget Eniro meddelade på onsdagsmorgonen att de kommit överens med sina långivare om en amorteringsrespit samt undantag från vissa nyckeltalsvillkor på sina lån.

”Under perioden för detta så kallade stand still-avtal ska Eniro fortsätta förhandla om bolagets lånevillkor och övrig kapitalstruktur. Överenskommelsen gäller till utgången av februari 2017”, skriver Eniro i ett pressmeddelande.

I samma veva meddelade Nasdaq Stockholm att de valt att observationsnotera Eniro. Aktien backar med 0,1 procent.

Investmentbolaget Creades har ökat sitt ägande i kontraktstillverkaren Note till 27 procent från tidigare 16 procent. Note-aktien stiger med drygt 6 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?