ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholmsbörsen backar kraftigt efter påskhelgen

Stockholmsbörsen inledde tisdagen rejält på minus efter påsk-ledigheten. De större Europabörserna var också lägre efter tapp i omvärlden. Oro för ett globalt handelskrig och en allmän press på teknikaktier tyngde fortsatt börshumöret. 

Storbolagsindex OMXS30 var ned 1,8 procent vid 11.40-tiden till 1.508. Omsättningen på Stockholmsbörsen nådde 5,4 miljarder kronor.  

Under innevarande vecka väntas en hel del intressant makrostatistik där de amerikanska sysselsättningssiffrorna på fredagen utgör kulmen.

På den internationella börscenen väntas Spotify göra handelsdebut i New York på tisdagen.   

Konjunkturkänsliga bolag fick stryk i snålblåsten. Volvo var ned 3 procent medan Atlas Copco backade 2,8 procent. Storbankerna föll överlag också rejält. SHB backade 2,6 procent.  

Bättre gick det för Victoria Park som steg 11 procent till 35 kronor efter bud på bolaget om 34,40 kronor kontant för varje A- respektive B-aktie och 315 kronor för varje preferensaktie. Det totala värdet av budet uppgår till cirka 8,7 miljarder kronor.

D Carnegie klättrade 2,4 procent. SEB spekulerade om att D Carnegie kan vara näst på tur efter Victoria Park om att få ett bud på sig.         

Evolution Gaming rekylerade närmare 3 procent efter skärtorsdagens ras på 16 procent då Carnegie övergav sin köp-rekommendation och ABG inledde bevakning med sälj med svarta rubriker om att sötebrödsdagarna var över för livekasinobolaget.

Sobi steg närmare 1 procent. Handelsbanken har höjt sin rekommendation till köp från öka.

Fingerprint Cards har också en tung dag på börsen, aktien är ned runt 6 procent.

Byggmax tappade runt 7 procent efter vinstvarning. Den segdragna vintern har fördröjt säsongsstarten påpekade bolaget.        

Kancera har annonserat en företrädesemission på 60 miljoner kronor och aktien rasade närmare 30 procent.  

Börsveckan rekommenderade köp i sjukvårdsbolaget Medicover och skolverksamma Academedia medan det för Bygghemma och Engelska Skolan rekommenderas sälj. Medicover var upp 2,4 procent medan Engelska Skolan backade 3,5 procent. 

THQ Nordics köp av tyska Koch Media gör att gaming-aktien plötsligt ser billigt ut. Tillsammans med en fin historik ger det ett utmärkt köpläge, skrev Dagens Industri. THQ-aktien klättrade runt 4 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer