1515

Stockholmsbörsen: Avanza backar efter säljrek

Veckan inleddes svagt positivt på Stockholmsbörsen som stiger med omkring 0,1 procent i måndagens inledande handel. Bland storbolagen stiger fastighetsbolaget Sagax medan nätmäklaren Avanza tappar.

Stockholmsbörsen bjöd på en stillsam måndagsmorgon och efter omkring trettio minuters handel var både det breda OMXSPI-indexet och OMXS30 upp omkring 0,1 procent.   

Bland storbolagen stiger fastighetsbolaget Sagax med 1,7 procent följt av byggbolaget NCC och IT-konsulten Tieto som är upp omkring 1,2 procent.

I andra änden av spektret hittar vi nätmäklaren Avanza, som fick en säljrekommendation i måndagens upplaga av Dagens industri, som backar 3,2 procent följt av specialistläkemedelsbolaget SOBI som är ner 0,6 procent.

I en färsk analys sänker Goldman Sachs sin rekommendation för modejätten H&M till sälj från tidigare neutral sam hyvlar ned riktkursen till 210 kronor från tidigare 265 kronor. Aktien backar med 0,6 procent i måndagens inledande handel och handlas nu för omkring 229 kronor per aktie.

Riskkapitalbolaget Ratos meddelade på måndagsmorgonen att de sålt sitt resterande innehav i det norska vin- och spritbolaget Arcus för 762 miljoner norska kronor. Köpare är Canica och Sundt som även gått med på att ta över den lock-up som Ratos ingick i samband med att Arcus noterades på Oslobörsen i slutet av 2016. Ratos backar med omkring 0,4 procent på måndagsmorgonen.  

Bland de lite mindre bolagen stiger det Small Cap-noterade mode- och skobolaget Venue Retail Group drygt 7 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?