ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Stockholmsbörsen: Autoliv i topp efter styckningsbesked

Stockholmsbörsen handlas strax över nollan på torsdagsförmiddagen. Den stora vinnaren är bilsäkerhetsbolaget Autoliv vars aktie stiger efter besked om styckning.

Stockholmsbörsen inledde torsdagen med att handlas strax under nollan, men vände sedan uppåt. Kvart i tio handlades både breda indexet OMXSPI samt storbolagsindexet OMXS30 uppåt med 0,1 procent. Ute i Europa är börsläget sämre. Tyska DAX backar med 0,3 procent medan Londonbörsens FTSE100 sjunker 0,2 procent.

Den stora vinnaren på Stockholmsbörsen hittills på torsdagen är bilsäkerhetsbolaget Autoliv. Bolaget, som har kapitalmarknadsdag i Frankfurt på torsdagen, meddelar att det undersöker möjligheten att stycka affärsområdena Passive Safety och Electronics i två separata bolag.

”Det skulle lösa en rad problem för Autoliv och göra bolaget mer fokuserat”, säger Di:s reporter Anders Hägerstrand, som är på plats i Frankfurt, om beskedet.

Autolivs aktie stiger med drygt 9 procent.

Intrum Justitia har kritiserats för affären med Lindorff. På torsdagen rapporterar vd:n Mikael Ericson in ett aktieköp på drygt 3 miljoner kronor.

Catena Media faller med drygt 7 procent. Detta efter ett storägare i bolaget sålt 2-3 miljoner aktier i bolaget i en så kallad placing till kursen 80 kronor. Catena Media handlas kring 80 kronor på torsdagen.

Fingerprint Cards studsar upp med 1,5 procent efter att ha fallit på torsdagen. Fallet kom med anledning av att Apple meddelat att nya modellen av Iphone ska ha ansiktsigenkänningsteknik, inte en fingeravtryckssensor.

Tyck till