1515

Stockholmsbörsen: Ahlsell tisdagens jumboaktie

Stockholmsbörsen letade sig något högre efter en försiktig inledning på tisdagen. Verkstad hörde till vinnarna. Ahlsell var börstisdagens jumboaktie efter storägarens reträtt och Lundin Petroleum pressades efter en sänkt rekommendation.

Stockholmsbörsens breda index OMXSPI handlades 0,5 procent upp i tisdagens eftermiddagshandel. I Europa noterades uppgångar på omkring 0,6 respektive 0,7 procent för DAX i Frankfurt och CAC40 i Paris.

Tisdagens marknadshumör lättades upp dels av att skadorna efter orkanen Irma inte blivit riktigt så stora som befarat, dels viss avspänning kring Nordkorea. FN har röstat igenom skärpning av rådande sanktioner mot landet.

Bland tisdagens vinnare i storbolagslistan fanns skogsbolaget Billerudkorsnäs. Goldman Sachs har lagt det nyligen eldhärjade bolaget till sin ”conviction list”. Aktien handlades 2,2 procent upp på tisdagens eftermiddag.

Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik hamnade också högt i vinnarlistan, 2,4 procent upp.

Verkstadsduon Lifco och Assa Abloy klättrade 2,6 respektive 2 procent i eftermiddagshandeln. Även sektorkollegorna SKF och Nibe hörde till vinnaraktierna och handlades 1,4 respektive 1,2 procent upp.

Rapporterande medicinteknikföretaget Sectra redovisade ett högre rörelseresultat men en orderingång som var något under bolagets egna förhoppningar under det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Aktien sjönk 0,2 procent efter en inledande uppgång.

Industridistributören Ahlsell var börsens verkliga jumboaktie på tisdagen. Det framgick på måndagens kväll att storägaren CVC fortsätter sälja av delar av sitt Ahlsell-innehav, nu genom att sälja ut 15 av sin 40 procents ägarandel till 5 procents rabatt mot måndagens stängningskurs.

Ahlsell-aktien handlades 5,2 procent ned på tisdagens eftermiddag.

Gruvbolaget Lundin Petroleums fall med 1,5 procent i morgonhandeln höll i sig under dagen. Wall Street-banken Citi meddelar sänkt rekommendation för aktien till sälj från tidigare neutral.

 


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?