Annons

Stockholmsbörsen: Ahlsell faller efter ägarens försäljning

Stockholmsbörsen öppnade i dur på tisdagen, efter nattens uppgång på drygt 1 procent i Tokyo, liksom dessförinnan i New York och Stockholm på måndagen. Billerudkorsnäs och Latour var morgonens vinnare.

Stockholmsbörsens breda index OMXSPI handlades 0,2 procent upp efter en knapp timmes handel. I Europa noterades uppgångar på omkring 0,3 procent för DAX i Frankfurt och CAC40 i Paris.

Marknadshumöret lättades upp dels av att skadorna efter orkanen Irma inte blivit riktigt så stora som befarat, dels viss avspänning kring Nordkorea. FN har röstat igenom skärpning av rådande sanktioner mot landet.

Bland morgonens vinnare i storbolagslistan fanns skogsbolaget Billerudkorsnäs och investmentbolaget Latour. Aktierna handlades 3,2 respektive 1,3 procent upp.

Till Billerudkorsnäs kurslyft bidrog morgonens nyhet att amerikanska Goldman Sachs lagt det nyligen eldhärjade bolaget till sin ”conviction list”.

Byggvarutillverkaren Ahlsell föll mest bland storbolagen i tisdagens morgonhandel. Det framgick på tisdagen att CVC fortsätter sälja av delar av sitt Ahlsell-innehav, nu genom en "placing" av 15 av 40 procent och med 5 procents rabatt mot måndagens stängningskurs.

Ahlsell-aktien föll 5,7 procent efter nära en timmes handel.

Gruvbolaget Lundin Petroleum föll med 1,5 procent i morgonhandeln, efter att Wall Street-banken Citi meddelat sänkt rekommendation för aktien till sälj från tidigare neutral.

Bland makronyheterna märks fortsatt högerregering i Norge efter att Høyre och Erna Solberg vann måndagens val. Orderingången för den svenska teknikindustrin var högre hittills under tredje kvartalet än under det andra, men inte lika stark som i början av året, enligt Teknikföretagens färska konjunkturbarometer.

 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?