Stockholms nya stjärnskott – Jennifer Gates

Sweden International Horse Show står inför ett nytt rekordår som den mest besökta hästshowen i världen. Tävlingens nya stjärnskott i år är Microsoftgrundaren Bill Gates dotter Jennifer Gates: 

”Hon är ett framtidsnamn”, säger Malin Baryard Johnsson.

Malin Bayard.
Malin Bayard.Foto:Fredrik Sandberg/TT
Jennifer Gates under en hästtävling i Paris, till höger syns hennes pappa Bill Gates.
Jennifer Gates under en hästtävling i Paris, till höger syns hennes pappa Bill Gates.Foto:AP

Elitryttaren Malin Baryard Johnsson är sportchef för världsevenemanget som hålls för 26:e gången den 29 november-2 december. Sedan fem år tillbaka arrangeras det på Friends Arena. 

”Vi har ett lite annorlunda koncept i och med att vi inte är så många ryttare, men där emot så är vi väldigt bra. Det gör att det blir väldigt intensivt. Vi har ryttare och hästar som alla kan vinna, så det brukar vara fantastik sport”, säger Malin Baryard Johnsson. 

Som sportchef bjuder hon in de internationella ryttarna till showen. 

”Jag vill ha bästa möjliga startfält förstås. Vi vill bjuda på det bäst möjliga för publiken och vi vill ha bra sport helt enkelt. Det kan låta konstigt när man är en av konkurrenterna som tävlar, men samtidigt så tävlar jag bara för de största tävlingarna där de bästa är och det är där jag vill vara." 

En av de medverkande är världsettan Harrie Smolders, den högst rankade hoppryttaren just nu. Stjärnryttaren tränar Bill och Melinda Gates dotter, Jennifer Gates, som gör sin svenska tävlingsdebut under Sweden International Horse Show. Den 22-åriga Jennifer Gates har ridit sedan tidigt ålder och har tävlat i Europa under sommaren 2018. 

”Hon är absolut ett framtidsnamn. Det är roligt med Jennifer förstås med tanke på vem hon är, men hon är också en ung tjej som satsar helhjärtat i sporten. Det är även väldigt roligt för det är två amerikanskor med i år. Nu är det extra roligt eftersom att det var amerikanarna som slog oss i VM”, säger Malin Baryard Johnsson.  

De senaste åren har Sweden International Horse Show haft en publiksiffra på närmare 90.000, var av cirka 94 procent kvinnor. Sedan flytten från Globen till Friends Arena för fem år sedan har sponsorintäkterna tredubblats och blivit världens största inomhusevenemang inom ridporten, sett till antal besökande. 

Under de senaste fem åren har även den tillhörande ridsportmässan växt och ökat sina intäkter med närmare 250 procent. Besökarna shoppar i snitt för 2000 kronor per person under helgen. 

Arrangörerna är Friends Arena och Svenska Ridsportförbundet tillsammans med Internationella Ridsportförbundet, FEI.

Malin Baryard Johnsson tror på att helgen blir minst lika lyckad som förra året. 

”Nu har vi dessutom ett ännu starkare svenskt gäng än tidigare. Det är tur att det internationella gänget är så bra om de ska ha en chans mot oss."


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?