Hoppa till innehållet

Annons

Stockholms Handelskammare kritiserar det skärpta amorteringskravet: "Har strypt byggandet"

Antalet nyproduktioner i Stockholm minskar. Nu varnar Stockholms Handelskammare för att det får konsekvenser för huvudstadens ekonomi.

"Bostadsproblematiken har blivit ett reellt hinder för tillväxten."

Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare.
Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare.Foto: Joey Abrait

Byggstartar av 42.500 flerbostads- och småhus väntas påbörjas under 2019, en stor skillnad jämfört med de 64.000 byggstarter som påbörjades 2017. Bostadsproduktionen minskar därmed med 21.500 nyproduktioner och med en tredjedel under två år, enligt en prognos från Sveriges byggindustrier. 

Anledningarna är kreditrestriktioner samt att andelen hushåll som kan investera i en bostad har begränsats på grund av bolånetak och skärpta amorteringskrav, rapporterar Sveriges byggindustrier. 

Det här ser Stockholms Handelskammare med en djup rynka i pannan. 

”Det skärpta amorteringskravet har försämrat rörligheten på marknaden och strypt byggande. Det är problematiskt”, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare. 

Vart femte företag i Stockholm har misslyckas med sina rekryteringar på grund av bostadssituationen. Personer som får jobb i huvudstaden har svårt att hitta bostad för att kunna tacka ja till ett jobberbjudande, enligt Andreas Hatzigeorgiou. 

”Bostadsproblematiken har blivit ett reellt hinder för tillväxten och skadar näringslivet varje dag. De som drabbas värst är de som ännu inte har tagit sig in på marknaden. Unga personer som vill flytta till storstäder där jobben finns har det jättesvårt.” 

Det ska vara en prioritet för den nya regeringen att ta ett samlat begrepp kring bostadspolitiken, menar Andreas Hatzigeorgiou. Rörligheten måste öka på bostadsmarknaden, byggtakten måste hållas uppe på en stabil nivå över tid och det måste säkerställas att det byggs och finns bostäder för olika inkomstgrupper.

”I slutända förlorar hela Sverige på det här då vi får en lägre tillväxt och ett lägre välstånd”, säger Andreas Hatzigeorgiou. 

Innehåll från Autolease DNBAnnons

”Vi håller kunderna i handen på vägen mot en eldriven fordonsflotta”

Allt fler företag har i dag en bilpolicy med målet att ha 100 procent elfordon i företagsflottan. Detta trots att nybilpriserna ökar, räntan stiger och elbilsbonusen är avskaffad. Men som så ofta i en omställning finns många frågor kring allt det praktiska.

Extern länk: På jakt efter ett grönare, billigare och enklare avtal – läs mer här. 

Omställningen till laddbara fordon går snabbt och trenden förväntas även att öka i takt med att fler vill bidra till den gröna omställningen. Många företag har också krav på sig från sina kunder att gå mot en eldriven fordonspark. 

– Den gröna omställningen drivs av företagen och deras bilpolicy. Det syns också i vår orderportfölj som växer i rask takt, framför allt elektrifierade personbilar där det finns ett stort utbud, säger Stefan Andersson, Administration Officer på Autolease Sverige. 

Autolease är en del av norska DNB Bank och äger i dag över 400 000 fordon – såväl personbilar som lätta lastbilar. Av dessa är 86 procent laddbara varav 50 procent är rena elbilar.  

Tryggt och smidigt 

Ett viktigt verktyg i Autolease arbete för att hjälpa kunderna i deras omställning är konceptet Greenlease. Där mäter Autolease utsläppen i kundens befintliga flotta, sätter tydliga mål tillsammans med kunden och håller dem sedan i handen för att göra övergången till en elektrifierad fordonsflotta så smidig som möjlig.  

– Vår ambition göra det enkelt för företag att ställa om till en eldriven fordonsflotta. Därför är det också viktigt för oss att välja rätt samarbetspartners. Tillsammans med dem har vi ännu bättre möjligheter att stötta och ge råd till våra kunder. En av dem är OKQ8, säger Stefan Andersson. 

– De allra flesta tycker att omställningen till elektrifierat är bra och spännande, men har man aldrig kört elbil är det inte konstig om man har en del undringar. Några kanske även har en del farhågor. Men den oron stillas i regel när man kliver ur sin komfortzon och testar, säger David Forsberg, Key Account Manager E-Mobility på OKQ8. 

Stefan Andersson, Administration Officer på Autolease Sverige och David Forsberg, Key Account Manager E-Mobility på OKQ8.
Stefan Andersson, Administration Officer på Autolease Sverige och David Forsberg, Key Account Manager E-Mobility på OKQ8.

Satsning på supersnabbladdare 

En vanlig fråga är om det finns tillräckligt med laddstationer längs vägarna. Utbyggnaden av svensk laddinfrastruktur pågår för fullt i dag och skapar hela tiden nya möjligheter. För att öka tillgängligheten gör dessutom OKQ8, tillsammans med Skellefteå Kraft, en stor satsning med publika supersnabbladdare på 300 stationer från Kiruna till Trelleborg Alla med 100 procent förnybar el.

En supersnabbladdare har en effekt på 150 kW vilket innebär att det tar cirka 20 minuter att ladda bilen – lite beroende på antalet bilar vid samma laddstolpe, batteriets status och storlek samt batteriets möjlighet att ta emot hög effekt.

– Det gör det enklare för elbilsförare i hela landet. Men kör du långa sträckor kan det vara smart att planera lite inför resan, säger Stefan Andersson.

Dessutom är laddbox hemma ett bra komplement till de publika laddstationerna och laddning på arbetsplatsen. Den är smidig att använda och kan knytas till ett företagskort. Även en del bostadsrättföreningar och vissa hyresvärdar erbjuder elbilsladdning. 

Appar visar vägen till laddarna

För att få en bra överblick över de laddare som finns kan föraren ladda ner appen OKQ8 Elbilsladdning. 

– Den visar cirka 1 300 laddstationer över hela Sverige – såväl våra egna laddstationer som stationer som tillhör en annan operatör i vårt nätverk. Förare som har ett OKQ8 företagskort för elbilsladdning kan starta och betala för laddningen med kortet på alla laddstationer som visas i appen, säger David Forsberg.

Något som tidigare vållat huvudbry för många företag är faktureringen och milersättningen och hur denna ska göras enligt Skatteverkets regler. Administrationen har tidigare varit lite krånglig, i synnerhet om man har en mixad fordonsflotta. 

– Där har OKQ8 kommit med en helhetslösning som underlättar mycket. Ett företagskort samlar alla drivmedelsköp och stöttar dessutom alla ersättningsmodeller för drivmedel, det vill säga delat drivmedel, komplementsregeln och huvudregeln, säger Stefan Andersson. 

På så vis kan de anställda få ersättning för de mil de kör i tjänsten på samma sätt som tidigare – oberoende var de laddar sina fordon och vilka drivmedel som tankas. Allt i enighet med Skatteverkets regler.  

Extern länk: På jakt efter ett grönare, billigare och enklare avtal – läs mer här. 

 

Mer från Autolease DNB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Autolease DNB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera