1515

Stockholms handelskammare: "Har inte förtroende för Migrationsverket"

Stockholms handelskammare kräver att regeringen lyfter arbetskraftsinvandringen från Migrationsverket. 

Foto:Stina Stjernkvist / TT

Sysselsättningen ligger på tolvårshögsta och arbetslösheten har sjunkit till strax över 5 procent i Stockholmsregionen. Men för arbetsgivarna finns en baksida: En närmast desperat jakt på personal. 

Näringsminister Ibrahim Baylan och Svenskt Näringslivs vd pekade båda ut kompetensbrist som den i särklass viktigaste frågan för näringslivet i sina första intervjuer med Dagens industri.

En ny rapport från Stockholms handelskammare gör ett försök att sätta en prislapp på den fruktlösa jakten på rätt personal. Fyra av tio vakanser återfinns i Stockholmsregionen, motsvarande 14.000 platser. Skulle de tomma stolarna fyllas skulle länets ekonomi, bruttoregionprodukten, växa med 18 miljarder kronor. 

“Det är bortslösade jobb som hade kunnat finansiera välfärd och andra investeringar”, säger vd Andreas Hatzigeorgiou. 

Handelskammarens slutsats är att den kvalificerade arbetskraftsinvandringen behöver tredubblas från dagens nivåer. Under de första nio månaderna i fjol uppgick den till 4.600 personer i länet. Ett första och viktigt steg är att få stopp på de uppmärksammade kompetensutvisningarna. 

“Det är en skam för Sverige det här nationella självskadebeteendet med att utvisa global topptalang på bagatellartade grunder fortsätter”, säger Andreas Hatzigeorgiou. 

Efter dom i Migrationsöverdomstolen i slutet av 2017 finns en ny ventil i systemet som har minskat kompetensutvisningarna, men Johannes Forssberg, som är jurist på stiftelsen Centrum för Rättvisa, beskriver det fortfarande som stort. 

“Det är knepigt och svårt för svenska företag att rekrytera personer från andra länder som de behöver. Det är ett stort problem", säger Johannes Forssberg som anser att väntetiderna är oacceptabla. 

Andreas Hatzigeorgiou pekar på en annan effekt. 

“Företag har blivit mer rädda att anställa personer utanför EU för att de är rädda att de ska hamna i knipa efteråt”, säger han. 

Det finns också en överhängande risk att kandidaterna väljer bort Stockholm, enligt Andreas Hatzigeorgiou. 

“De här personerna har hela världen som sin arbetsmarknad de behöver inte komma till Stockholm. De kan lika gärna åka till London eller Shanghai”, säger han. 

Ansvaret vilar blytungt på Migrationsverket, enligt Andreas Hatzigeorgiou, som anser att myndigheten har gjort sitt på området. 

“Jag har inte längre förtroende för Migrationsverkets förmåga att bedöma ärenden som är kopplade till talangattraktion och global kompetensförsörjning”, säger Andreas Hatzigeorgiou. 

Också Johannes Forssberg på Centrum för Rättvisa tycker att det vore bra om myndigheten skildes från uppdraget. 

“Migrationsverkets hantering av det här har brustit. Myndigheten har konsekvent ställt mycket hårdare krav än vad som följer av lag och förarbeten”, säger Johannes Forssberg och kallar rättstillämpningen för "spretig."

Nyligen föreslog arbetsmarknadsutredningen att Sverige bör inrätta en ny kompetensförsörjningsmyndighet. Förslaget är “intressant” enligt arbetsmarknadsminister Ylva Johanssons (S) spontana besked till Di. 

“Det viktigaste är att den myndighet som får ansvar att göra det här måste ha en förståelse för näringslivets behov”, säger Andreas Hatzigeorgiou. 

I januariavtalet finns ett förslag på visum för högkvalificerade för att komma tillrätta med utvisningarna, som efter utredning skulle kunna finnas på plats från 2021. 

“Det skulle kunna fungera”, säger Johannes Forssberg. 

 

 

 


Innehåll från RTSAnnons

Nöjdare medarbetare med en funktionell digital arbetsplats

Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.
Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.

Pandemin har varit en katalysator för utvecklingen av den digitala arbetsplatsen. När många arbetsplatser inte längre är knutna till en fysisk plats behöver företag säkerställa att system och teknik fungerar minst lika bra som när alla är på samma plats. Bolaget RTS har nolltolerans mot IT-strul och hjälper företag att göra den digitala omställningen funktionell och smidig.

RTS är en verksamhetsnära specialist inom IT som bl a säljer enheter, sköter logistik och återtag inom IT. Målet är att förse arbetsplatser med de plattformar som behövs för att teknik och system ska fungera säkert och smärtfritt. Bolaget är Nordens högst certifierade partner till VMware, som bl a har utvecklat en virtualiseringsplattform för applikationer och desktop.

VMware har flera lösningar som säkerställer en väl fungerande digital arbetsplats. Det centrala oavsett lösning är att de sätter användarens unika behov i fokus genom den mest säkra och enkla åtkomsten till användarnas arbetsverktyg på den enhet som passar användaren bäst vid varje givet tillfälle, samtidigt som silverfats-upplevelsen inte längre behöver innebära en utmattad IT-avdelning.

– Det bästa är att användarna själva inte behöver hantera systemen och från ett IT-perspektiv underlättar dessa program när folk vill använda olika typer av enheter, säger Fredrik Hallgårde, Team Leader för Digital Workspace på RTS.

Underlätta för användare

För att en digital arbetsplats ska fungera smärtfritt behöver man kunna hantera alla typer av enheter över internet via en molntjänst. Identitets- och kontohantering måste kunna fungera för att man ska kunna ha ett gemensamt konto som kan säkras och appliceras på alla tjänster.

– Oavsett om du är lagerarbetare, kör lastbil och använder digitala hjälpmedel i ditt arbete, jobbar hemifrån eller på kontor ska allt vara möjligt att hanteras på en och samma plattform. En användare ska inte behöva ringa servicedesk eller åka in till kontoret för att exempelvis ändra ett lösenord eller få ny mjukvara, säger Fredrik Hallgårde.

En konkurrensfördel

RTS tror att hur väl den digitala arbetsplatsen fungerar kan ha stor påverkan på anställdas inställning till sitt arbete. En smidig digital arbetsplats kan vara avgörande för om en anställd vill arbeta kvar eller till och med användas som konkurrensfördel vid ny rekrytering.

– Tänk dig att det istället gäller kontorsmiljön. Vill du sitta med fin utsikt eller i ett skrymsle? Det är viktigt att det är härligt att jobba, om inte så kommer de anställda så småningom söka sig bort från arbetsplatsen, säger Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.

Om RTS

RTS är en helhetsleverantör inom IT-produkter, lösningar och tjänster med högt kompetenta specialister inom framförallt klienter, datacenter, virtualisering och infrastruktur. RTS är den mest certifierade partnern till VMware i Norden och den enda med 4 st Master Service Competencies inom VMware-lösningar.

Läs mer om RTS här 

 

Mer från RTS

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RTS och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?