ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Coronaviruset i Sverige

Stockholmare stannar hemma i påsk visar mobildata

  • Foto: Claudio Bresciani / TT, Claudio Bresciani / TT, Claudio Bresciani / TT

Stockholmarna har hörsammat Folkhälsomyndighetens uppmaning om att inte resa i påsk. I coronakrisens spår väljer de flesta att skippa skidresan och stannar i stället hemma.

Helgen före påsk minskade resor till de stora skidorterna i fjällen med över 90 procent jämfört med förra året. Det visar siffror från mobiloperatören Telia, enligt Ekot.

Datan är anonymiserad och ger en generell bild av folkflöden och de flesta stannar i länet i betydligt högre utsträckning.

Även mobiloperatören Tres mätningar av anonymiserad mobildata visar att stockholmarna har övergett sina skidplaner, rapporterar SVT Nyheter.

”De vanliga topparna i mobiltrafik där är nu helt utraderade. Det ser ut som en normaldag i januari”, säger Mårten Lundberg, kommunikationsdirektör vid Tre, till SVT. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer