ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholm tappar på livskvalitetslista

  • Stockholm city med Stadshuset i förgrunden. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Stockholm tappar på konsultföretaget Mercers årliga rankning över städer med bäst livskvalitet för utlandsstationerad arbetskraft. Huvudorsaken är terrordådet i april 2017. 

Varje år publicerar Mercer en ranking över städer med bäst livskvalitet för utlandsstationerad personal runt om i världen. I årets undersökning tappar Stockholm tre platser och hamnar nu på plats 23. 

”Stockholm anses generellt vara en bra plats att komma till för utlandsstationerad personal samt medföljande familj. Ser vi till poäng som tilldelats för exempelvis sjukvård, utbildning och underhållning för att nämna ett par, ligger vi bra till", säger Filip Agerberg, rörlighetsexpert på Mercer Sverige, i ett pressmeddelande. 

"Huvudsakliga orsaken till att Stockholm tappat placeringar i rankingen är det terrordåd som i april 2017 drabbade centrala Stockholm. En sådan händelse leder till en något högre risk för framtida attacker och inte minst en ökad osäkerhet”, fortsätter han. 

I topp hittar vi Wien följt av Zürich. Bland de nordiska huvudstäderna placerar sig Köpenhamn högst på plats 9 medan Oslo och Helsingfors hamnar på plats 25 respektive 32. 

Rankingen baserar på 39 olika faktorer som till exempel tillgång till hyresboende, klimat och politisk stabilitet. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies