ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stockholm stänger ner

Butiker, biografer och teatrar på flera håll i Stockholmsområdet har stängt efter fredagens terrordåd på Drottninggatan.

”Vi har ett flertal butiker på Drottninggatan, som vi håller stängda”, berättar H&M:s pressavdelning. 

 

En lång rad butiker och näringsidkare håller stängt, efter fredagens terrordåd i centrala Stockholm. 

”Vi följer utvecklingen och håller våra butiker i city stängda tills vidare”, berättar Håcan Andersson, som är presskontakt på H&M. 

Modejättens huvudkontor ligger inte långt ifrån platsen för attacken, och kedjan har många butiker i området. 

”Vi har ett flertal butiker på Drottninggatan, som vi håller stängda medan vi undersöker om all personal är i säkerhet.” 

Liknande besked hördes från flera klädbolag: 

”Enligt den information jag fått i dag är det ingen som är skada eller drabbad. Däremot stängde vi vår butik och vårt presskontor som ligger i närheten”, säger Miriam Tjernström, pressansvarig på Lindex. 

Christine Abrahamsson som är ansvarig för investerarrelationer på klädkedjan MQ uppger att de anställda är i säkerhet. 

”Vi har stängt våra butiker i området”, säger hon. 

Säkerhetsavdelningen på MQ arbetar med att följa upp händelsen, men ännu är det för tidigt att säga vilka åtgärder som vidtas. 

Charlotte Högberg, kommunikationschef på KappAhl, uppger att alla företagets medarbetare som arbetat inne i city idag är i säkerhet och oskadda. 

”Men det är klart att de är skakade. Det vi fokuserar på nu är att se till att alla kommer hem ordentligt och vi kollar hur de mår och om de behöver stöd."

Har det varit problem för dem att ta sig hem?

”Det har ju varit en del avspärrningar så det har nog inte varit helt lätt att ta sig hem. Sedan är det också viktigt att vi inte skickar hem någon som mår sämre än vad de ska göra, när de går hem efter en sådan här händelse."

På Drottninggatan 50, mittemot Åhléns entré där lastbilen körde in, ligger Stefan Perssons fastighetsbolag Ramsbury Property och systerbolaget Ramsbury Invest.  De anställda på kontoret hade änglavakt, ingen skadades i attacken. 

”De är i säkerhet allihop. Ingen var ute när det hände”, säger en källa i finansvärlden.

Många näringsidkare i området håller stängt under fredagen. Bland dessa märks SF:s biografer i Stockholmsområdet, och vid köpcentrum som Mall of Scandinavia och Heron City. 

Samma sak gäller en rad teatrar, som Dramaten och Statsteatern. 

”Vi ställer in allt, det känns som att läget kräver det”, säger Dramatens pressansvariga Mimmi Fristorp till TT.

Hela Kulturhuset, där Statsteatern ligger, är uttrymt eftersom byggnaden ligger mycket när platsen för terrordådet. 

Flera konserter i centrala Stockholm, exempelvis med Magnus Uggla samt musikalen Fantomen på operan, som spelas på Cirkus, ställer också in. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer