Hoppa till innehållet

Annons

Stockholm Open byter driftbolag

Med bara några veckor kvar till turneringen tar Stockholm Opens ägare över driften för turneringen från eventbolaget Division, där Stureplansgruppens eventbolag ingår.

”Det här är den bästa lösningen för att säkerställa turneringen i år och framöver”, säger Stockholm Opens vd Jamie Perry.

Foto:Sören Andersson/TT

Parterna kom överens på fredagsförmiddagen efter ”några dagars förhandlande”, enligt Stockholm Open AB:s vd Jamie Perry.

Stockholm Open ägs av de ideella organisationerna Stockholms Tennisförbund, Salk och KLTK. 

Överenskommelsen innebär att Stockholm Open AB utöver driften även tar över de kommersiella rättigheterna, det vill säga biljett- och sponsringsintäkter samt intäkter från tv-rättigheter, från Division.

Bakom Division står Stureplansgruppen eventbolag SPG Event och Ryska Postens eventbolag.

Enligt Jamie Perry ska förändringen inte påverka årets upplaga av tennistävlingen.

”Turneringen kommer att genomföras som planerat, det var aldrig någon fara, eller någon risk att vi skulle ställa in”, säger han.

Vad är det som har hänt?
”Division har haft det tufft under pandemin, inte minst efter att förra årets tävling ställdes in efter diskussion med ATP och det inte blev några intäkter då. Det har visat sig att de är tungt belastade ekonomiskt.”

Jamie Perry vill inte säga vilka slags transaktioner som skett eller vad överenskommelsen innebär i pengar.

”Det vill jag inte gå in på. Jag kan inte kommentera de avtal som finns, men överenskommelsen gäller utöver driften även de kommersiella rättigheterna, biljettintäkter sponsrings- och tv-rättigheter.” 

Lagom till att Division tog över driften av Stockholm Open, i samband med 2019 års tävling, kom coronaepidemin. I fjol var första gången som tävlingen ställdes in sedan den startades 1969, för 59 år sedan. 

Att Stockholm Open i år saknat titelsponsor lär ha spelat in i skiftet av operatör. Samtidigt lär det bli svårt att att ekonomiskt räkna hem året tävling.

”Klart att en titelsponsor bidrar väldigt mycket ekonomiskt, men det är en tuff marknad där ute. Vårt huvudfokus har varit på huvudsponsorerna. Vi tittar nu på en titelsponsor för nästa år.” 

Hur har biljettförsäljningen gått hittills?
”Lördagen är slutsåld och även fredagen är i princip slutsåld, så det ser bra ut. Men vi har sett i köpbeteendet att många väntar med att köpa biljetter till slutet. Startfältet är ett av de bästa i Stockholm Opens historia, det är fina förutsättningar för att det ska bli en bra turnering.”

Stockholm Open spelas i Kungliga tennishallen i Stockholm med start den 6 november och pågår till den 13 november.

Innehåll från RoborockAnnons

Siffrorna: Så mycket tid sparar du – med nya AI-dammsugaren

Spara timmar på städningen varje vecka.

Här är expertens guide till nya robotdammsugaren – sprängfylld med smart teknik.

– Den är i särklass bäst på marknaden just nu, säger produktchefen Patrik Windestam om Roborock S8 Pro Ultra.

EXTERN LÄNK: Beställ Roborock S8 Ultra direkt online 

En genomsnittlig svensk familj lägger två till tre timmar per vecka på städning, enligt en undersökning från SCB.

– Det tar mer tid än man tror att dammsuga och torka golven hemma. Vissa städar säkert oftare och vissa mer sällan, men det blir totalt runt 130 till 160 timmar man lägger på städning om året. Mycket tid som man kan använda till roligare saker, säger Patrik Windestam, produktchef hos teknikdistributören Gandalf Distribution.

Han märker av ett stadigt ökande intresse för robotdammsugare bland kunderna:

– Absolut, man vill använda sin tid till roligare saker än att städa. Även om det kanske behövs en storstädning med jämna mellanrum så fixar en bra robotdammsugare den löpande städningen hemma.

Under våren lanserade tillverkaren Roborock modellen S8 Pro Ultra, deras mest avancerade robotdammsugare hittills. Bland annat är den utrustad med AI, vilket ger flera fördelar:

– Viktigast är så klart att den kan förutse eventuella hinder, den trillar inte ner för trappan eller trasslar in sig i sladdar. Den känner igen upp till 42 olika objekt genom att kombinera flertalet olika sensorer och infraröd teknik, säger Windestam och fortsätter:

– Navigeringen optimerar städningen, plus att den kan schemaläggas och integreras med smarta hem-system via en app. Detta leder till en mer effektiv och skräddarsydd städupplevelse som kan spara tid och ansträngning för användaren.

Själva dammsugaren har utrustats med DuoRoller Brush – alltså dubbla borstar – samt väldokumenterad styrka:

– Den har marknadens bästa sugkraft och borstarna gör att både stort och smått sugs upp extra effektivt. En annan bra sak är moppfunktionen, som även torkar golvet förutom att dammsuga. Moppen kan faktiskt lyfta sig själv så att mattorna inte blir blöta.

Maffig teknik till trots – kanske är S8 Pro Ultras största förtjänst att den i princip klarar sig själv, menar Windestam:

– Den är helt självgående, man behöver knappt ens tänka på den. Det enda man bör göra med jämna mellanrum är att hålla koll på dammpåsen och byta den när den är full, samt tömma ut det smutsiga vattnet från när moppen rengjorts samt se till att det finns rent vatten i den. I övrigt rengör den sig själv, säger han och lägger till:

– Det finns få konkurrenter, om någon, som kan mäta sig med den.

Så vad kan du göra med tiden du sparar in tack vare S8 Pro Ultra? Många vill nog tillbringa extra tid med familjen, eller kanske plöja den där favoritserien man aldrig hinner se. Annars har Windestam några mer udda förslag:

– Du kan köra det klassiska skidloppet mellan Sälen och Mora 22 gånger eller åka Twister på Grönan 4680 gånger på den tiden. Det är rätt hisnande när man tänker efter.

EXTERN LÄNK: Här säkrar du din Roborock S8 Pro Ultra 

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Roborock och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera