Annons

Stockholm: Glad börsöppning väntas

Börsåret 2017 väntas komma i gång på allvar under tisdagen efter att flera stora marknader som höll stängt under måndagen nu öppnar för handel.

Börserna i Frankfurt och Paris steg under gårdagen efter att flera europeiska länders starka PMI-siffror under måndagen indikerat att regionens återhämtning är på rätt väg. Londonbörsen, som höll stängt på måndagen, väntas öppna med uppgångar i linje med ledande Europabörser.

Terminen för Stockholmsbörsen pekar på en öppning runt +0,3 procent omkring 20 minuter kvar till handelsstarten.

I Asien utvecklas börserna i positiv riktning, undantaget Tokyo som har fortsatt helgstängt. På råvarumarknaden ses stigande olje- och ädelmetallpriser medan basmetallerna utvecklas i blandad riktning.

Bland nyheterna om de svenska börsbolagen noteras att Deutsche Bank är oroade över H&M:s försäljningstrender på viktigare expansionsmarknader och sänker rekommendationen till sälj från tidigare behåll. Riktkursen sänks samtidigt till 225 kronor från tidigare 250 kronor.

Spelutvecklaren G5 Entertainment bedömer att försäljningen under det fjärde kvartalet, oktober till december, steg med 82 procent jämfört med motsvarande period i fjol. För helåret väntas försäljningen ha stigit med 34 procent jämfört med i fjol. Bolaget såg redan i samband med rapporteringen för det tredje kvartalet, då den rapporterade försäljningen steg med 32 procent, att utgångsläget för årets sista kvartal var positivt.

Capio köper sjukvårdskoncernen Backa Läkarhus för ett enterprise value om 300 miljoner kronor. Capio räknar med synergieffekter om cirka 10 miljoner kronor under de kommande två åren och väntas påverka Capios resultat positivt under 2017.

Proact köper tyska Teamix för en total köpeskilling om 9 miljoner euro. Köpet ska påskynda bolagets tillväxt i Tyskland och öka Proacts vinst per aktie.

Forskningsbolaget Saniona har meddelat positiva resultat i en fas II-studie där bolagets läkemedelsprojekt Tesomet utvärderas som behandling av typ II-diabetes.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?