ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stjärnterapeutens artistnamn: The Torturer

  • Sasi Charmorchad. Foto: Peter Fellman
  • Sasi Charmorchad. Foto: Peter Fellman

Det som sticker ut mest av allt på Kamalaya är den höga ambitionsnivån inom terapibehandlingarna. Och det är ingen tillfällighet utan det ligger en tydlig strategi och mycket arbete bakom.

I princip alla terapeuter här har fyra års högskoleutbildning inom någon av de thailändska eller kinesiska disciplinerna. Dessutom vidareutbildar Kamalaya ständigt sina terapeuter både internt och externt. En av toppterapeuterna är Sasi Charmorchad, en ständigt leende och livfull 28-åring som går under smeknamnet ”The Torturer”.

Sasi Charmorchad är uppvuxen i nordöstra Thailand med en pappa som är lärare i thaimassage. Hon berättar stolt att hon nu är tredje generationen i familjen som jobbar med thailändsk medicin.

”Jag var 12 år när min pappa började ta med mig på behandlingar för att lära mig. Men då tyckte jag att det mest var tråkigt och ville helst gå tillbaka till mina spel och mina filmer”, minns Sasi Charmorchad.

Men pappans arbete gav resultat och snart vaknade också Sasis intresse för ämnet och hon valde att studera traditionell thailändsk medicin på universitet i Bangkok under fyra år. 

”Ganska snart efter att jag var klar med studierna kom jag till Kamalaya eftersom det här är ett av de bästa ställena i hela landet. Jag lär mig fortfarande nya saker hela tiden. Samtidigt har vi återkommande interna utbildningar här och jag har själv en grupp terapeuter som jag handleder.”

  • Foto: Peter Fellman

Hon har haft många intressanta möten med kunder som tvivlat på hennes förmåga och dömt henne på grund av den ringa storleken och det glatta livfulla sättet. Också jag kände mig fördomsfullt lite besviken när jag la mig på massagebänken, helt felaktigt skulle det visa sig. 

Sasi Charmorchad berättar road om en rysk kund som helt bryskt vägrade acceptera att hon skulle behandla honom när han såg henne.

”Han ville ha en hård behandling och trodde inte att jag klarade av det. De flesta säger det lite försynt till värdarna i receptionen men han sa det direkt till mig. Jag lyckades övertala honom att testa och snart låg också han på bänken och grät. Sedan dess har han återvänt hit varje år”, skrattar Sasi Charmorchad. 

Samtidigt förklarar hon att det viktigaste inte är styrkan utan att så exakt som möjligt hitta de rätta triggerpunkterna och bearbeta dem, vilket också ger det bästa resultatet.

Om en kund klarar mycket smärta behövs färre behandlingar. Sasi Charmorchad har under sina år som terapeut kommit fram till att asiater generellt har en högre smärttröskel än européer. Även muskeltypen är annorlunda bland européer och kräver därför en lite annorlunda bearbetning, förklarar hon.

”Men jag har många gånger blivit förvånad över hur mycket smärta som de små kinesiska kvinnorna kan ta. Goda saker kommer i små paket”, skrattar Sasi Charmorchad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer