Annons

Stjärnkrogen levde upp till förväntningarna: “Fantastisk 16-rätters”

Kalle Nilvér, medgrundare till Go Climate Neutral och som nyligen sagt upp sig som vd på Booli.se, är veckans resenär i Di. 

Kalle Nilvér.
Kalle Nilvér.
Foto:Banfa Jawla

Den bästa resa jag gjort.

”En fantastisk vecka på Skåneleden med familjen, fem korta dagsvandringar från Simrishamn till Kivik med en bebis och en fyraåring. Avslutades hos Mandelmanns som fyraåringen då var besatt av.”

Hit åker jag aldrig mer.

”Agadir i Marocko - plast överallt i vattnet vid surfningen och matförgiftning på hotellet.”

Mitt första resminne.

”Kreta som femåring. Jag åt spagetti med tomatsås varje middag hela veckan, utstod vad som kändes som en sex timmar lång guidad tur bland ruinerna i Knossos, och sanden på stranden brände under fötterna.”

Tre saker jag alltid packar ned.

”Läsplatta, solglasögon och handduk.”

Så reser jag hållbart/klimatsmart.

”Jag slutade flyga för två år sedan. Eftersom vi även har gjort oss av med bilen så är det mycket tåg och buss nu.”

Mitt märkligaste reseminne.

”Att bli bjuden på ett dricksglas vodka kl 07.30. Vi bodde på ett övergivet hotell i uzbekistanska landsbygden och skulle ut på heliskiing-tur med högljudda ryska affärsmän i berg med hög lavinrisk. Det finns bra och dåliga sätt att hantera nerverna.”

Mitt dyraste reseminne.

”På en cykelsemester på Bornholm överskattade vi som nyblivna föräldrar vår förmåga att navigera en skrikande bebis. Jag har aldrig betalat så mycket för att bara slänga i mig fantastisk trerätters med vinpaket och dra.”

Min mest minnesvärda matupplevelse utomlands.

”Noma i Köpenhamn. Levde helt klart upp till förväntningarna med en fantastisk vegansk 16-rätters lunch. Efteråt kändes det som att vi hade känt det okända paret bredvid i flera år”


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?