Stiltje i väljaropinionen – Liberalerna parkerar under spärren

Väljarstödet har i princip inte rört sig i november, enligt en sammanvägning av flera opinionsmätningar. Det är tråkiga nyheter för Liberalerna, som ligger kvar under riksdagsspärren.

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni.
Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni.Foto:Pontus Lundahl/TT

Stödet för Socialdemokraterna har ökat marginellt med 0,5 procentenheter till 26,8, i sammanvägningen som Kantar Sifo gör en gång i månaden för Sveriges Radio Ekot. Vänsterpartiet ligger på 10,4, 0,2 procentenheter över oktoberresultatet.

Liberalerna hamnar ännu en gång under riksdagsspärren med 3,1 procent. Miljöpartiet å sin sida håller sig precis ovanför spärren med sina 4,1 procent.

Stödet för Kristdemokraterna är 5,5 procent, 0,2 procentenheter under nivån i oktober. KD har inte legat så lågt i sammanvägningen sedan augusti 2018 – strax före riksdagsvalet, uppger Ekot.

Inte heller bland övriga partier noteras några rörelser i opinionen: Moderaterna 21 procent (+/-0), Centerpartiet 8 procent (-0,1) och Sverigedemokraterna 19,9 (+/-0).


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?