Stigande resultat för Lightair

Lightair, som utvecklar och säljer luftrenare, redovisar ett rörelseresultat före avskrivningar (ebitda) för det fjärde kvartalet 2019 om 6,2 miljoner kronor (-2,3). Nettoomsättningen steg till 5,6 miljoner kronor (1,6).

Nettoresultatet förbättrades till 5,5 miljoner kronor (-2,8).

Vd Lars Liljeholm skriver i rapporten att försäljningstrenden fortsätter att öka och att första kvartalet 2020 inleds med ett påtagligt ökat intresse från asiatiska distributörer. Order på 8,5 miljoner kronor har kommit från främst Kina, Hongkong och Taiwan, något som bolaget har meddelat i tidigare pressmeddelanden.

”Ett av skälen till detta är den pågående snabba spridningen av Coronavirus. En tidigare publicerad forskningsstudie från Karolinska Institutet påvisar att Lightairs Ionflow-teknologi kraftigt reducerar luftburen smittspridning genom att oskadliggöra smittsamma virus redan i luften. Lightair intensifierar nu information och marknadsföring mot konsumenter och distributörer, främst i Asien men även i Europa och USA”, skriver Lars Liljeholm.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?