1515
Annons

Stigande intäkter för Remedy

Det finländska gamingbolaget Remedy Entertainment redovisar intäkter på 12,7 miljoner euro för det första kvartalet 2022, upp från 8,1 miljoner motsvarande period i fjol.

Det framgår av delårsrapporten.

Rörelseresultatet i kvartalet uppgick till 2,8 miljoner euro (-0,2) och ebitda-resultatet blev 3,3 miljoner euro (0,9).

Remedy upprepar sina utsikter om en förväntad intäktstillväxt och ett rörelseresultat understigande 2021 års nivå.

I rapporten konstaterar Remedy bland annat att produktionen av det kommande spelet Alan Wake 2 är i full gång men att mycket arbete återstår. Bolaget upprepar att lanseringen av Alan Wake 2 väntas ske under 2023.

”Sammantaget har 2022 börjat bra för oss. Vi är alla fokuserade på att genomföra projekten i nuvarande spelpipeline. Som vi har sagt i våra långsiktiga affärsutsikter, förväntar vi oss att ha stora spellanseringar mellan 2023 och 2025 som kommer att bredda intäktsströmmarna under de kommande åren”, skriver Remedy.


Ökad förlust för forskningsbolaget Cantargia

Cantargias vd Göran Forsberg.
Cantargias vd Göran Forsberg.Foto:Håkan Sandbring

Forskningsbolaget Cantargia redovisar ett rörelseresultat på -122 miljoner kronor (-73,2) för det första kvartalet 2022.

Resultat efter skatt låg på -118 miljoner kronor (-72,6).

Bolaget hade ingen omsättning under perioden (0).

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -121 miljoner kronor (-61,2) med likvida medel om 206 miljoner kronor vid rapportperiodens utgång. Därutöver har Cantargia kortfristiga placeringar om 237 miljoner kronor.

Cantargia meddelar samtidigt att bolaget studie Canfour har valts ut för presentation under den inom området mycket betydelsefulla cancerkongressen Asco.

”Resultat från tidiga delar av Canfour är mycket intressanta och har presenterats tidigare, men vi har nu följt patienterna betydligt längre tid och har även ett större patientunderlag. Vi är redo att sammanställa och presentera nya resultat baserat på detta underlag och det är med stor glädje jag kan meddela att dessa data valts ut för presentation och diskussion på den ledande cancerkonferensen Asco i början av juni”, skriver Göran Forsberg i vd-ordet av måndagens delårsrapport.

Canfour-studien har inkluderat över 100 patienter med bukspottkörtelcancer eller lungcancer. Studien utvärderar naunolimab i kombination med cellgifter.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?