Annons

Stigande intäkter för Colabitoils – men förlusten ökade

Colabitoils intäkter steg till 140 miljoner kronor i det tredje kvartalet (130). Resultatet efter finansiella poster uppgick till -5,3 miljoner (-4,4).

Resultatet har i tredje kvartalet, i likhet med tidigare kvartal, belastats med höga kostnader för marknadsföring mot konsumentmarknaden. Det tredje kvartalet har dessutom belastats med kostnader på 3,6 miljoner kronor (1,5) för utveckling av nya drivmedel, uppger bolaget i sin delårsrapport.

Kostnaderna för forskning och utveckling i kvartalet var 3,6 miljoner kronor (1,5).

”Utrullning av tankstationer fortsätter och vi räknar med att erhålla bygglov för 8-10 tankanläggningar innan vi kliver över till 2020. Kundtillströmningen är fortsatt hög, antal kunder har ökat de senaste 12 månaderna med 14 procent och volymen över tankstationerna har ökat med 34 procent”, skriver vd Jan Nordlöf.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?