Annons

STF stänger sina fjällstationer i förtid

Svenska turistföreningen (STF) stänger alla sina fjällstationer, rapporterar Sveriges Radio Norrbotten.

STF-stationen Storulvån
STF-stationen StorulvånFoto:Jack Mikrut

STF stängde sina fjällstugor i slutet av mars och nu är det alltså fjällstationernas tur.

”Vi skulle ha haft öppet en och en halv vecka till ungefär, så det är tidigare än vanligt”, säger Marit Sarri, platschef på Kebnekaise fjällstation, till radion.

Anledningen till den tidigare stängningen är reglerna och restriktionerna för att minska spridningen av covid-19. STF hoppas kunna öppna stationerna under sommaren, och att då få se en ökning av gäster.

”Vi hoppas att med restriktionerna att resa utomlands att man kanske vänder sina blickar mot fjällen i stället”, säger Marit Sarri.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?