1515

Stephen Hawkings dotter: ”Jag tänkte aldrig på honom som ett geni”

Hon lär få leva med epitetet ”Stephen Hawkings dotter”, snarare än ”författare”. Men Lucy Hawking följer i sin fars fotspår på sitt eget sätt: att väcka barns intresse för vetenskap och forskning. Samtidigt har hon tagit plats som styrelseordförande för den världsberömde fysikerns stiftelse.

Lucy Hawking var med och slutförde arbetet av pappa Stephen Hawkings sista bok och fungerar som reklampelare i marknadsföringen av boken. Här i tv-studion hos Skavlan.
Lucy Hawking var med och slutförde arbetet av pappa Stephen Hawkings sista bok och fungerar som reklampelare i marknadsföringen av boken. Här i tv-studion hos Skavlan.Foto:Skavlan/Lawrence Jackson
Jane och Stephen Hawking var gifta i 26 år, men gick skilda vägar 1995. Den röda ­rullstolen han använde en bit in på 1990-talet såldes på en auktion hos Christie's i fjol för 3,3 miljoner kronor.
Jane och Stephen Hawking var gifta i 26 år, men gick skilda vägar 1995. Den röda ­rullstolen han använde en bit in på 1990-talet såldes på en auktion hos Christie's i fjol för 3,3 miljoner kronor.Foto:Lionel Cironneau
Rymdfysikern Stephen Hawkings stora genombrott hos den breda allmänheten kom i samband med att hans bok A brief history of time gavs ut 1988. Ett exemplar av boken, signerad med hans tumavtryck, såldes på auktion för nära 780 000 kronor.
Rymdfysikern Stephen Hawkings stora genombrott hos den breda allmänheten kom i samband med att hans bok A brief history of time gavs ut 1988. Ett exemplar av boken, signerad med hans tumavtryck, såldes på auktion för nära 780 000 kronor.Foto:Frank Augstein

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?