1515
Annons

Stenbeck har sålt aktier för nära 200 miljoner kronor

Verdere Sarl, det bolag i Luxemburg som kontrolleras av Cristina Stenbeck, har den 24-25 juli sålt 663.000 B-aktier i Kinnevik. 

Det framgår av Finansinspektionens insynslista där försäljningen är registrerad på Cristina Stenbeck och det bekräftas för Nyhetsbyrån Direkt av Mikael Holmberg som är vd för Verdere. 

Försäljningen gjordes till kurser kring 300 kronor och inbringade därmed cirka nästan 200 miljoner kronor. Det kapitalet ska gå till att minska belåningen i Verdere, säger Mikael Holmberg till Nyhetsbyrån Direkt.

Verdere ägde cirka 12 miljoner A-aktier och 7,3 miljoner B-aktier i Kinnevik KINV B -1,07% Dagens utveckling i slutet av juni, enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning. Verderes innehav i Kinnevik är värt över 5,8 miljarder kronor. 

Familjen Stenbeck äger Kinnevik-aktier även via bolaget Camshaft, som äger aktier till ett värde av 2 miljarder i Kinnevik. 


Ännu ingen omsättning för Xintela

Forskningsbolaget Xintela, listat på First North, redovisar likt i samma kvartal i fjol 0 i nettoomsättning för årets första kvartal. Övriga intäkter uppgick till 0,5 miljoner kronor (4,2). Bolaget ska genomföra en företrädesemission.

Dessa övriga intäkter avser kostnader för onkologiverksamheten som vidarefakturerats till dotterbolaget Targinta samt bidrag från Vinnova.

Resultatet per aktie uppgick till -0:12 kronor (-0:12) och bolagets likvida medel var 2 miljoner kronor (15,5). 

Xintelas resultat före skatt uppgick till -11 miljoner kronor (-9).

Xintela har beslutat att genomföra en fullt garanterad företrädesemission om cirka 44,6 miljoner kronor. Bolaget genomför även en kompletterande riktad emission upp till cirka 10 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen i emissionerna är 0,25 kronor per aktie där en befintlig aktie ger rätt att teckna två nya aktier.

Företrädesemissionen avses att genomföras under det andra kvartalet 2022. Avstämningsdag för rätt att delta i emissionen, teckningsperiod och andra relevanta datum kommer att meddelas vid senare tillfälle, skriver bolaget.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?