Annons

Stena rekordbygger för 10 miljarder – tar upp kampen om Östersjön

Stena gör fartygsinvesteringar för närmare 10 miljarder kronor. Rekordsatsningen där Stena Line nu bland annat vill ta upp kampen om Östersjön sjösätts mitt under pandemin som slagit hårt och gjort att färjerederiet seglar med förlust.

Ett av de första nya fartygen i Stenas rekordstora nybyggnadsprogram under  en provtur vid varvet i Kina.
Ett av de första nya fartygen i Stenas rekordstora nybyggnadsprogram under en provtur vid varvet i Kina.Foto:CMI Jinling Shipyard
Niclas Mårtensson, VD Stena Line.
Niclas Mårtensson, VD Stena Line.Foto:Emelie Asplund
Stena har beställt sammanlagt 9 nya RoPax-färjor av egenutvecklade modellen E-Flexer. Bilden är en illustration som visar den långa version som levereras 2022. Prislappen ligger på ungefär 1 miljard kronor styck.Foto:Mild Design/Stena Line
Stena sågar av färjorna på mitten. Bilden visar hur det första av två av rederiets fartyg förlängs. Först delas de mitt itu och därefter lyfts en ny 36 meter lång mittensektion på plats. Den komplicerade operationen ökar lastkapaciteten med 30 procent.
Stena sågar av färjorna på mitten. Bilden visar hur det första av två av rederiets fartyg förlängs. Först delas de mitt itu och därefter lyfts en ny 36 meter lång mittensektion på plats. Den komplicerade operationen ökar lastkapaciteten med 30 procent.Foto:Sedef Shipyard

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera