1515

Stekhet utredning startar med bråk – här är de viktigaste förslagen

Det politiska bråket om en liberalare arbetsrätt skakar regeringen. Här är några av de viktigaste förslagna lagändringarna, som - om de blev verklighet - skulle rita om spelreglerna på arbetsmarknaden.  

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt, statsminister Stefan Löfven (S) och Företagarnas vd Günther Mårder.
Vänsterledaren Jonas Sjöstedt, statsminister Stefan Löfven (S) och Företagarnas vd Günther Mårder.Foto:Di/TT

På måndagseftermiddagen presenteras den utredning av den arbetsrättsliga lagstiftningen, som Centern och Liberalerna efter en utdragen regeringsbildning förhandlade in i Januariavtalet med regeringen. 

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt hotar med att försöka avsätta Stefan Löfven om förslaget blir verklighet. Från den fackliga sidan har läckor från utredningen redan hunnit orsaka ramaskri. Konflikten skär rakt igenom januaripartierna. 

Intresseorganisationen Företagarnas vd Günther Mårder, vars organisation står i nära förbindelse med Centerpartiet och Liberalerna, spår att lagförslaget är bättre än något parterna på arbetsmarknaden eventuellt kan enas om i förhandlingar. 

”Det är inte otroligt att man kommer överens i elfte timmen, men jag tror tyvärr att det kommer att bli alldeles för urvattnat”, säger han. 

TCO:s ordförande Therese Svanström, som efterträdde arbetsmarknadsminister Eva Nordmarks (S) på posten, har motsatt uppfattning: 

”Lagförslaget ökar godtycket och osäkerheten på arbetsmarknaden. Det är väldigt oroväckande tycker vi. Det kommer inte tror vi att generera nya jobb”, säger hon. 

”Det här riskerar allvarligt att rubba balansen mellan parterna på arbetsmarknaden” , säger hon vidare. 

Här är de viktigaste förändringarna i förslaget, enligt underlaget: 

Arbetsgivare får göra fler undantag från turordningsreglerna, fem mot i dag två. Men möjligheten till undantag får åberopas en gång per tremånadersperiod. 

I dag gäller undantaget bara företag med färre än tio anställda, medan den föreslagna regeländringen gäller alla företag. Samtidigt stoppas den nuvarande möjligheten att slå ihop flera turordningskretsar - vilket ökar flexibiliteten vid uppsägningar även på större arbetsplatser. 

Den delen beskrivs också mycket riktigt av intresseorganisationen Företagarna som ”ett direkt svar på” något man själv har drivit. 

”Det riskerar att arbetsgivare väljer bort vissa delar av arbetskraften mer godtyckligt, till exempel äldre”, säger TCO:s ordförande Therese Svanström. 

Möjligheten att ogiltigförklara en uppsägning i samband med en tvist avskaffas för företag med färre än 15 anställda. 

”En oerhörd seger”, enligt Företagarna. 

”Risken är att vi får tystare arbetsplatser och att det är lättare att man går med på olika typer av uppgörelser för att måste ha en lön att leva på, att man enklare ger med sig”, säger Therese Svanström. 

Avslutningsvis tre frågor där arbetstagarsidan blir ”vinnare”: 

Det normerade skadeståndet vid tvister i de mindre företagen ökar från sex till åtta månadslöner om arbetsgivaren inte hade saklig grund för uppsägningen. 

Ribban för hur många månader som ger rätt till förtur vid anställning för visstidsanställda sänks från tolv till nio månaders arbete. 

Lagförslaget innehåller även ett lagstadgat krav på kompetensutveckling för arbetsgivarna. 

Lagen, som man kan göra avsteg ifrån genom kollektivavtal, träder i kraft den 1 januari 2022.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?